Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Amerikaanse stierkikker overspoelt onze gebieden. Bioloog: “Alles wat in zijn mond past, verdwijnt in zijn maag”
    PREMIUM

    Amerikaan­se stierkik­ker overspoelt onze gebieden. Bioloog: “Alles wat in zijn mond past, verdwijnt in zijn maag”

    Door zijn stevige billen kennen we de Amerikaanse stierkikker vooral als delicatesse. Maar waar hij door kweek of handel in het wild terechtkomt, zet hij zelf talloze inheemse soorten op het menu. Ook in België voelt de exoot zich intussen thuis. Maar hoe kan je hem herkennen? Vormt hij een bedreiging voor onze natuur? En wat moet je doen als je zo’n kikker spot? Bioloog Wietse Chanet legt het uit. “Ze eten vissen, kleine zoogdieren, kuikens van watervogels ... en zelfs hun eigen soortgenoten.”
  2. Zeven radiologen uit Antwerps ziekenhuis op non-actief gezet, vorig jaar moesten ook al drie radiologen van ziekenhuis in Gent vertrekken
    UPDATE
    44

    Zeven radiologen uit Antwerps ziekenhuis op non-ac­tief gezet, vorig jaar moesten ook al drie radiologen van ziekenhuis in Gent vertrekken

    Opschudding in het ZNA Cadix, het grootste en nieuwste ziekenhuis binnen de Antwerpse ring: daar zijn zeven radiologen - dat is de hele dienst radiologie - op non-actief gezet. De diagnoses die ze voerden, bleken niet altijd volledig of correct. “De afmetingen van een tumor werden bijvoorbeeld verkeerd ingeschat”, zegt hoofdarts Katrien Bervoets. Eén van de radiologen reageert vol ongeloof bij VTM NIEUWS: “Waar worden er geen fouten gemaakt?” Ook in het AZ Sint-Lucas in Gent zijn na een audit drie radiologen moeten vertrekken, is aan HLN bevestigd.