Vanaf 14 mei kun je opnieuw vanuit Achter d’Hoven de Dorpsstraat oprijden, en andersom ook vanuit de Dorpsstraat in de richting van Achter d’Hoven.© Elke Lamens

Nieuwe fase werken Dorpsstraat uitgesteld tot 14 mei

Wuustwezel -

De nutswerken in de Dorpsstraat, tussen de kruising met Achter d’Hoven aan café De Bijl en het kruispunt met Biest, bevinden zich in fase 2. De wissel van fase 2a naar 2b werd al eens uitgesteld door onder meer de hevige regen. Door externe factoren stelt de aannemer deze uit tot 14 mei.

Dit betekent dat de fase 2a wat langer blijft gelden, tot maandag 13 mei. De ongunstige weersomstandigheden zitten daar onder meer voor iets tussen. In dit gedeelte van de Dorpsstraat werkt de aannemer vanaf dinsdag 14 mei aan de kant van Bibliotheek Wuustwezel. De parking van de bib is dan niet bereikbaar.

Fase 2b, die start op 14 mei, duurt normaal gezien ongeveer twee weken, tot eind mei. Een concrete datum voor de fasewissel van 2b naar fase 3 is er op dit moment nog niet. Omdat tijdens wegwerkzaamheden de vooropgestelde data wel eens kunnen wijzigen, gaat het dan ook altijd om richtdata onder voorbehoud.

Nog tot en met 13 mei kan je vanuit de Dorpsstraat niet Achterd’Hoven inrijden.© Elke Lamens

“We kiezen ervoor om de inwoners steeds op de hoogte te houden over de laatste ontwikkelingen van de werken in de Dorpsstraat. Het is dan ook een erg belangrijke straat en verbindingsweg. Al brengt dat dus onvoorziene omstandigheden en wijzigende data met zich mee.

Parking bibliotheek

In fase 2b is het opnieuw mogelijk om vanuit Achter d’Hoven de Dorpsstraat op te rijden, en andersom ook vanuit de Dorpsstraat in de richting van Achter d’Hoven. De parking van de bib is dan niet meer bereikbaar, want aan die kant van de straat wordt dan gewerkt.

Tijdens deze fase blijven de handelaars in de Dorpsstraat en op het Achter d’Hovenplein bereikbaar. Parkeren kan dan op Achter d’Hoven, waar tijdelijk extra parkeerplaatsen zijn aangelegd. De gemeente roept wel op om de privéparkings van de handelaars in de omgeving vrij te houden voor klanten.  (ella)

wuustwezel.be/dorpsstraat
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners