BELGA
Volledig scherm
© BELGA

KIJK. Eerste helikopter op fossielvrije brandstof ter wereld is Belgisch: prijs en topsnelheid onthuld

Aan de luchthaven van Wevelgem is een wereldprimeur van Belgische makelij onthuld: een helikopter die kan vliegen op fossielvrije brandstof. Het toestel stoot dan geen CO2 uit en wordt gefabriceerd in Deerlijk bij D-Motor, dat vliegmotoren bouwt.

  1. Nu Eiffeltoren 20% duurder wordt: wat kosten andere toeristische trekpleisters en hoe kan je besparen?
    PREMIUM

    Nu Eiffelto­ren 20% duurder wordt: wat kosten andere toeristi­sche trekpleis­ters en hoe kan je besparen?

    Wie de Eiffeltoren in Parijs wil bezoeken, betaalt vanaf juni twintig procent meer voor een ticket. Hoe komt dat? Kun je nog lastminute prijsstijgingen verwachten? En hoeveel betaal je voor andere iconische toeristische trekpleisters in Europa, zoals het Colosseum of de Acropolis? HLN-reisexpert Johan Lambrechts zoekt het uit en geeft drie tips om tijdens je volgende reis te besparen. “Je betaalt vier euro meer, maar je krijgt er wel twéé leuke activiteiten voor in de plaats.”
  2. Nu zelfs vliegmaatschappijen uitpakken met vakantiegeld-promo’s: 5 bespaartips om nog meer uit je reis te halen
    PREMIUM

    Nu zelfs vliegmaat­schap­pij­en uitpakken met vakantie­geld-promo’s: 5 bespaar­tips om nog meer uit je reis te halen

    Staat jouw vakantiegeld ook al op je bankrekening? Gemiddeld bedraagt dat in ons land 1.488 euro per werknemer. Dat doet vast de reiskoorts stijgen, en daar spelen reisorganisaties momenteel gretig op in, met bijvoorbeeld Corendon dat een ‘Vakantiegeldvoordeel’ lanceert tot 200 euro per boeking. Maar er zijn nog meer manieren om het meeste uit je vakantiegeld te halen. HLN-reisexpert Johan Lambrecht deelt vijf bespaartips voor je volgende reis. “Voor de drie eerste weken van juni zijn er nog behoorlijk wat last minutes.”