Ook IDM is tijdens het eco-café van de partij met een mobiel ophaalpunt voor afgedankte spullen, die via de kringwinkels een nieuw leven kunnen krijgen.© ivan elegeert

Eco-café wil inwoners inspireren tot duurzamer leven

Moerbeke-Waas -

Op de terreinen van basisschool De Vlinderdreef vindt op zaterdag 27 april het eerste Moerbeekse eco-café plaats, een evenement dat allerlei duurzame onderwerpen samenbrengt.

Ivan Elegeert

“De voorbije jaren organiseerden we al enkele evenementen rond duurzaamheid, gezonde voeding, recyclage, hergebruik, enzovoort”, vertelt mede-organisator Christine Vervaet van Fit Moerbeke, een lokaal samenwerkingsplatform tussen organisaties die ecologische en sociale duurzaamheid nastreven. “We hebben samen met een hele reeks partners al deze onderwerpen gebundeld in één groot evenement en het een eco-café gedoopt. We willen mensen inspireren en hen tips geven hoe ze zelf, door kleine dingen te doen, toch mooie duurzame resultaten kunnen bereiken.”

Jaar lang niets nieuws kopen

De deuren gaan open om 14 uur. Fit Moerbeke stelt er haar eigen veggiecafé voor, net als weggeefkastjes. “Maar er zijn ook een paar opvallende nieuwe aanwezigen zoals een cohousingproject in Lokeren, informatie rond deelfietsen en deelauto´s, biozorgboerderij Uilenbos, plukboerderij Bes en bloemen, en Korte keten Moerbeke. We organiseren ook een workshop lepelsnijden,” klinkt het.

Ook Marlies Van Wemmel, die nationaal bekend raakte omdat ze een heel jaar lang kon leven zonder ook maar één ding nieuw te hebben aangekocht, en daar met NiksNieuwjaar een boek over schreef, komt om 16 uur haar project uit de doeken doen. IDM is eveneens aanwezig met een mobiel ophaalpunt waar inwoners afgedankte spullen kunnen droppen die in de IDM kringwinkels een nieuw leven krijgen.

LEES OOK. Marlies kocht een jaar lang niks nieuws, en dat was niet eens zo moeilijk: “Eerlijk? Ik gruw van winkels als Decathlon en Ikea”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER