ANALYSE. Onze STVV-watcher: “Meer Nhaili en Diriken, minder Kaya en Ananou”

Voor de derde keer op vier ontmoetingen dit seizoen eindigde het duel tussen STVV en Standard onbeslist. Net als in de reguliere competitie werd de uitslag op Sclessin 1-1. Onze clubwatcher zag een wedstrijd die al in het teken stond van volgend seizoen, en heeft een tip voor Thorsten Fink: “Trek je conclusies en trek vol de kaart van de jeugd.”

Pieter Vanlommel

Beide teams hadden geen uitzicht meer op het enige waar in deze play-offs nog iets aan vasthangt -de zevende plaats- en dus werd dit een duel volledig in het teken van volgend seizoen. Zo gooide Ivan Leko de 19-jarige doelman Matthieu Epolo voor de leeuwen, iets wat de ex-STVV-coach ook in het vervolg van deze play-offs nog zal blijven doen, verklapte hij na afloop.

Ook Leko’s collega Thorsten Fink is al volop bezig met de toekomst. Het siert de Duitser dat hij elke Kanarie in zijn kern een eerlijke kans wil geven om te tonen wat die in z’n mars heeft. Het idee daarachter is tweeledig. Eén: Fink zal aan de hand van deze field-case straks kunnen bepalen met welk materiaal hij verder wil. Twee: zij die best andere oorden opzoeken, kunnen zich nu in de vitrine plaatsen.

Om die reden bleven sterkhouders Koïta, Bocat en Steuckers op de bank en mochten Ogawa, Bertaccini en Barnes opdraven, net als Vanwesemael. Zonder veel wedstrijdritme in de benen is zo’n opdracht niet altijd een geschenk. Toch grepen enkele stand-ins volop hun kans. Aan Vanwesemael is nog schaafwerk nodig, maar die komt er wel. En Ogawa scoorde, liet (bijna) scoren en was defensief meer dan degelijk. Van de Japanner kunnen we nu wel met zekerheid zeggen dat hij geen verzwakking is op de positie van Bocat, mocht die deze zomer vertrekken.

Ogawa gaf Bertaccini de 1-2 op een presenteerblaadje, maar de pocketaanvaller knikte de bal van dichtbij knullig over. Hoe populair de winteraanwinst van de Kanaries ook is bij de geel-blauwe achterban, zo’n bal moet altijd tegen de touwen. Toch speelde Bertaccini al bij al een goede wedstrijd op de positie van Koïta. Fink ziet in de driftige aanvaller immers meer een buitenspeler dan een diepe spits, waarmee hij dus ook een vertrek van Koïta zou kunnen opvangen.

Tijdens zijn invalbeurt van twintig minuten overtuigde Kaya dan weer allerminst. De laatste kans op een contractverlenging lijkt nu wel echt vervlogen voor de Duitse Turk, ondanks het recent doorbreken van zijn historische droogte. Ook Kaya’s landgenoot Barnes kon weer niet bekoren. En dan zijn er nog de vraagtekens rond Ananou. Zij moeten een tandje bijsteken, willen ze in de toekomst nog een rol van betekenis spelen.

Mogen wij even voor trainer spelen? Dan grijpen we de laatste vier duels in deze non-competitie genaamd Europe Play-offs aan om volop de kaart van de jeugd te trekken. Dus graag wat minder Kaya, Ananou en Barnes en wat meer Nhaili, Teuchy en Diriken. Het zou de Truiense supporter meteen een goede reden geven om de resterende betekenisloze duels toch maar te gaan volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer