Zaak rond verkrachtig Maxime Meiland gesloten: geen bewijs van dwang gevonden

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar een aangifte door Maxime Meiland afgerond. De realityster deed begin dit jaar aangifte van verkrachting, maar onderzoek heeft hiervoor geen ondersteunend bewijs opgeleverd. Het OM laat vrijdag weten dat de zaak daarom is gesloten.

De biografie van Maxime Meiland kwam vorig jaar op de markt. Daarin schreef ze dat ze dertien jaar geleden werd verkracht in Lisse. Ze deed echter geen aangifte, maar de details in het boek waren zo duidelijk dat haar omgeving begreep over welke man ze het had. De persoon in kwestie zegt dat er sprake was van seks met onderlinge toestemming, en hij zou over getuigen beschikken die zijn versie staven.

Er werd een uitgebreid onderzoek gevoerd onder leiding van een officier van justitie. De vraag die ze moesten beantwoorden was of er sprake was geweest van dwang, of niet.

“Dit onderzoek heeft geen informatie opgeleverd die de aangifte op het punt van dwang ondersteunt”, meldt het OM vrijdag.

De man, die vond dat hij ten onrechte beschuldigd werd van verkrachting, had een klacht ingediend omwille van smaad. Hij eiste een stevige schadevergoeding. Die aangifte werd in februari door het OM geseponeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER