Belgisch jongetje (6) krijgt stuk rots op hoofd en sterft

Een zesjarig Belgisch jongetje dat met zijn familie op vakantie was in Zwitserland is daar verongelukt tijdens een bergwandeling. Het kind kreeg een afgebroken stuk rotsblok op het hoofd en stierf aan zijn verwondingen.

tg

Het slachtoffer en zijn familie waren met vakantie in Pontresina, in het Zwitserse Oberengadin nabij de bekende wintersportplaats Sankt-Moritz. Tijdens een wandeling brak een stukje rots af en dat kreeg het kind ongelukkig op het hoofd.

De familieleden en andere wandelaars dienden de eerste hulp toe en verwittigden de hulpdiensten. Maar reanimatiepogingen konden niet meer baten.

De politie van Graubünden bevestigt het dodelijke ongeval nabij de Morteratsch-gletsjer.

“De zesjarige Belgische jongen bevond zich dinsdag om 13.30 uur met zijn familie aan de voet van de gletsjer, vlakbij een stuwdam. Plots viel een stuk rotsblok naar beneden. Het kind werd aan het hoofd geraakt en verloor onmiddellijk het bewustzijn. Het parket en de politie van Graubünden onderzoeken de precieze omstandigheden van het ongeval.”

Het lichaam van het kind, van wie de identiteit nog niet werd vrijgegeven, wordt nog deze week naar ons land gerepatrieerd.

De familie wordt ter plaatse opgevangen door slachtofferhulp.

Ons ministerie van Buitenlandse Zaken is nog niet officieel op de hoogte gebracht, zegt Didier Vanderhasselt aan Nieuwsblad.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen