UAE scoort hattrick, Isaac Del Toro pakt eindwinst in Ronde van Asturië

© EPA-EFE

UAE Team Emirates heeft alle etappes en het eindklassement van de Ronde van Asturië editie 2024 veroverd. De Nieuw-Zeelander Finn Fisher-Black won zondag de slotrit, de Mexicaan Isaac Del Toro eindigde als tweede en verzekerde zich zo van de eindzege.

Bron: BELGA

De 140 kilometer lange, heuvelachtige slotrit eindigde in de straten van Oviedo met een sprint van veertien koplopers. Daarin haalde Fisher-Black het dus voor Del Toro en de Fransman Jordan Jegat. Voor de 22-jarige Fisher-Black was dat al de derde individuele zege van 2024.

Ook in het eindklassement bezet UAE Team Emirates de eerste twee posities, want Del Toro heeft daarin 1:15 voorsprong op zijn Poolse ploegmaat Rafal Majka. De Uruguayaan Eric Antonio Fagundez van Burgos-BH is derde op 1:20. Del Toro, een neoprof van amper 20 jaar, won vrijdag ook al de openingsrit in Asturië, en schreef eerder dit jaar een rit van de Australische Tour Down Under op zijn naam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Ronde van Asturië is een driedaagse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1. Naast de ritzeges van Del Toro en Fisher-Black op de openings- en slotdag won UAE Team Emirates ook de tweede etappe, toen met de Portugees Antonio Morgado.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen