© ram

Eerste filiaal in Kempen opent zonder veel poespas: Burger King zorgt voor twintig jobs

Automobilisten die langs de E19 naar Nederland rijden, kunnen voortaan bij het tankstation in Minderhout (Hoogstraten) halt houden om iets te eten bij Burger King. Het restaurant is pas open.

ram

België bleef jarenlang een witte vlek op de kaart met restaurants van Burger King. Sinds de keten in 2016 de restaurants van Quick in Frankijk en ons land heeft overgenomen, is daar verandering in gekomen. In Antwerpen ging in juni vorig jaar de eerste Burger King van België open. Ondertussen serveert het bedrijf al op 22 plaatsen in ons land gegrilde hamburgers en frieten. Minderhout is de eerste locatie in de Kempen. “We zijn zonder veel poespas opengegaan”, zegt manager Swen Bel van Burger King Minderhout. “Het aantal klanten dat hier al is binnengestapt, komt boven de verwachtingen uit. De meesten zijn Nederlanders die even stoppen voor ze de grens oversteken. Voor zover ik weet zijn er voorlopig geen plannen om in de richting van Antwerpen een restaurant te openen. Burger King wil zeker nog uitbreiden in België, maar waar men dat wil doen, daar ben ik niet van op de hoogte.”

Minderhout is een van de zeven filialen die deel uitmaken van EG Group (beheerder van de snelwegtankstations), waarmee een partnerschap is gestart. Moederbedrijf Burger Brands Belgium kondigde enkele maanden geleden aan dat het tegen 2022 nog 45 restaurants wil openen. Die leveren zo’n 800 jobs op.

Jobstudenten

De vacatures voor het restaurant in Minderhout werden een jaar geleden gepubliceerd en maakten de plannen van Burger King om naar de Kempen te komen duidelijk. “Alle twintig arbeidsplaatsen zijn ingevuld”, vertelt Swen Bel. “De werknemers wonen in een straal van 15 tot 20 kilometer. Bovendien is zowat elke leeftijdscategorie vertegenwoordigd, van mensen die pas van school komen tot personen die bijna aan hun pensioen zijn. Nu is het nog niet nodig, maar in de zomer kunnen hier wellicht ook jobstudenten komen werken. Dan is het normaal gezien iets drukker in het restaurant en zijn enkele vaste personeels­leden met vakantie.” Burger King in Minderhout is elke dag open van 10 tot 22u.

www.burgerking.be