© AFP

Erik ten Hag is het kotsbeu: drie ‘kritische’ Britse kranten niet langer welkom bij persconferentie van Manchester United

Journalisten van The Sun, Manchester Evening News en The Mirror moeten hopen dat hun collega’s de vragen stellen aan Erik ten Hag die zij ook in hun hoofd hebben. De Nederlandse manager van Manchester United is namelijk klaar met de vragen van de drie kranten.

De Telegraaf, Vincent Van Genechten

Afgelopen weekend plaatste Manchester United zich ternauwernood voor de finale van de FA Cup. Na een zeer spectaculair duel tegen Championship-club Coventry City werd via strafschoppen de eindstrijd bereikt. Toch kregen Ten Hag en United, mede vanwege het verspelen van een 3-0 voorsprong in 20 minuten tijden, de nodige kritiek.

Daar reageerde Ten Hag eerder deze week al op. “Onze wedstrijd was beschamend? Jullie reacties zijn een schande”, zo zei hij dinsdag. “Het gaat in het topvoetbal om resultaat. We hebben de finale verdiend bereikt op basis van deze wedstrijd, maar ook van de eerdere duels.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de persconferentie voor de wedstrijd van zaterdag tegen Burnley konden de verslaggevers van de in zijn ogen drie meest kritische kranten hun vragen voor zich houden.

De kritiek was zondag dan ook vrij opmerkelijk, gelet op het feit dat United voor het tweede jaar op rij de finale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi bereikte. Samuel Luckhurst, van Manchester Evening News, postte op social media: “Ten Hag kan dit niet overleven. Hij moet vertrekken, zo snel mogelijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Steun voor Rashford

Ten Hag riep de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

“Vorig jaar had hij een briljant seizoen. Ik denk dat dat het beste seizoen uit zijn carrière was. Hij scoorde dertig doelpunten, dus daar zie je waartoe hij in staat is”, aldus Ten Hag. “Dit seizoen heeft hij niet de prestaties geleverd en dan zijn de mensen erg kritisch. Iedereen zou hem moeten steunen en hem moeten pushen om terug te komen op het niveau van vorig seizoen.”

Rashford is er door een blessure niet bij tegen Burnley. Manchester United staat met nog vijf wedstrijden te gaan op de zesde plaats en kan deelname aan de Champions League van komend seizoen vergeten. Het elftal van Ten Hag richt zich vooral op de finale van de FA Cup op 25 mei tegen Manchester City.

© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer