© Fotomontage GVA

Ritchie De Laet neemt afscheid van Antwerp, maar gaat nog niet met pensioen: “Mijn vrouw krijgt carte blanche”

Het vertrek van Ritchie De Laet bij de Great Old betekent nog niet zijn definitieve afscheid van het profvoetbal. “Ik voel dat ik nog iets kan betekenen voor een club.” De Antwerpenaar droomt van een laatste (buitenlands) avontuur. “Komt dat er niet, dan ga ik misschien bij Antwerp aan de slag.”

Diederik Geypen

Antwerp en De Laet zijn de voorbije maanden wel degelijk in dialoog gegaan om er nog een jaar bij te doen. “Een viertal keer zelfs, maar we kwamen er niet uit”, geeft hij aan. “Misschien heb ik het voorbije seizoen, telkens het tegenzat door blessures, iets te hard geroepen dat het genoeg is geweest en is dat tot in de bestuurskamer geraakt.”

Wringt het dan niet, nu hij de play-offs goed verteert, dat het hier stopt? “Neen. Ik heb er vrede mee. Als Antwerp-fan besef ik dat de club vooruit moet. Dat gaat niet door zomaar contracten weg te geven aan spelers die 36 worden. We gaan als even goeie vrienden uit elkaar.”

“Ik wil sowieso in het voetbal blijven, dit is mijn biotoop. Het zou stom zijn om iets anders te gaan doen en mijn ervaring niet met jongeren te delen”

Ritchie De Laet

Speler Antwerp

Aan definitief stoppen, denkt hij vooralsnog niet. “Ik voel dat er nog iets inzit.” De Laet lonkt in de eerste plaats naar het buitenland. “Ik ben niet vies van een avontuur, zoals iedereen wel weet. En de familie ook niet. Mijn dochters kunnen Engels. De oudste, Lilly, liep al school in Australië. Of mijn vrouw carte blanche krijgt? Ja. Als zij wil beslissen, mag dat. Ik sta open voor alles.”

Komt er toch geen mooie uitdaging meer op zijn pad, dan gaat De Laet misschien wel bij Antwerp aan de slag. “Ook daarover is al gesproken. Binnenkort zitten we opnieuw samen. Ik wacht af of een eventueel voorstel overeenstemt met wat ik op termijn wil doen. Ik wil hoe dan ook in het voetbal blijven, dit is mijn biotoop. Het zou stom zijn om iets anders te gaan doen en mijn ervaring niet met jongeren te delen.”

LEES OOK. De tien momenten van legend Ritchie De Laet: “Antwerp heeft alles voor mij betekend en ik heb alles voor de club gedaan”

© BELGA

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL