Burgemeester Marleen Peeters van Lille snijdt samen met de kersvers gediplomeerde brandweervrijwilligers Joris Baeten, Tim Bilterest, Peter Belmans en Stef Hooybergs een taart aan.© RR

Burgemeester trakteert brandweerkorps op taart: “Weer vier brandweermannen geslaagd”

Lille -

Vier vrijwilligers bij de brandweerpost in Lille hebben hun opleiding met succes afgerond. Dat was voor burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille een ideale gelegenheid om het Lilse brandweerkorps te trakteren op taart.

Stef Hooybergs (39) uit Poederlee, Peter Belmans (39) uit Lille, Joris Baeten (45) uit Wechelderzande en Tim Bilterest (43) uit Tielen (Kasterlee) rondden onlangs met succes hun opleiding tot brandweerman af bij het nieuwe korps in Lille.

Net als in september vorig jaar, toen Dimitri Megens en Lorenz Vloemans werden aangesteld als korporaal in het vrijwillig brandweerkader, kwam de Lilse burgemeester Marleen Peeters langs met taart. Alle vrijwilligers genoten samen met clusterverantwoordelijke Johan Lambregts en zonecommandant Luc Faes van hulpverleningszone Taxandria van een stukje gebak.

“Met deze vier brandweermannen die hun opleiding succesvol hebben afgerond, komt het totaal in Lille op zes brandweervrijwilligers die geslaagd zijn. Negen anderen zijn nog volop aan hun opleiding bezig”, zegt Marleen Peeters.

Het is nog altijd de bedoeling om op Achterstenhoek in Lille, naast de huidige gebouwen van de gemeentelijke technische dienst, een veiligheidscentrum met een brandweerkazerne en politiepost te bouwen. (bvdl)

De geslaagde brandweerlui Stef Hooybergs, Peter Belmans, Tim Bilterest en Joris Baeten kregen felicitaties van de Lilse burgemeester Marleen Peeters.© RR

Het hele brandweerkorps van Lille met clusterverantwoordelijke Johan Lambregts en zonecommandant Luc Faes. Drie van de vijftien vrijwilligers ontbreken op de foto.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille