© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

300-tal vluchten geannuleerd op Brussels Airport

Op Brussels Airport zijn maandag zowat 300 vluchten geannuleerd. Het gaat om de helft van de voorziene vluchten. Door de sneeuw en winterse omstandigheden is er vertraging voor een honderdtal andere vluchten. Dat meldt de woordvoerster van de luchthaven rond 18 uur.

Tussen 17 en 18 uur kon een tiental landingen plaatsvinden. Maar er wordt nieuwe sneeuw verwacht, waardoor de situatie onzeker blijft.

Brussels Airport maakt nu snel werk van de opvang van de gestrande reizigers die de nacht zullen moeten doorbrengen in de luchthaven. Bedden komen mondjesmaat toe, waardoor de luchthavenuitbater in de vooravond nog niet kan inschatten hoeveel slaapplaatsen er zullen komen. Het luchthavenpersoneel deelt voeding uit aan de gestrande mensen.

Op de website van Brussels Airlines kunnen reizigers meer info vinden over hoe ze hun vlucht kunnen herboeken of om terugbetaling kunnen vragen. “We doen ons uiterste best om oplossingen te vinden voor iedereen die getroffen is om zo snel mogelijk op hun eindbestemming te raken, maar we anticiperen op langere wachttijden door het hoge aantal oproepen”, aldus nog de maatschappij in een bericht op de site.

TUI fly meldt van zijn kant dat vier vluchten die normaal in Brussel moesten landen, afgeleid werden naar de regionale luchthavens van Luik en Charleroi. De reizigers van deze vluchten zullen met de bus naar Zaventem gebracht worden.

© BELGA

© Belga

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer