Direct naar artikelinhoud
Voetbalfraude

Spijtoptant en ex-voetbalmakelaar Dejan Veljkovic leeft op kosten van gerecht in geheime villa

Dejan Veljkovic.Beeld Photo News

De eerste spijtoptant van het land, ex-voetbalmakelaar Dejan Veljkovic, leeft samen met zijn gezin op kosten van het gerecht en onder politiebewaking in een villa. Dat maakte VTM Nieuws vandaag bekend. 

Om zijn veiligheid te garanderen verblijft Veljkovic op een geheime locatie. Morgen zal het exact een maand geleden zijn dat de voormalige makelaar via zijn raadsmannen Kris Luyckx en Bart Verbelen een deal sloot met het federale parket. In ruil voor strafvermindering zou hij heel zijn verhaal doen in het onderzoek naar voetbalfraude en witwaspraktijken.

Lees ook het interview met Veljkovic’ advocaat Kris Luyckx over de spijtoptantendeal: “Deze wet is niet voor kleine garnalen.”

96 uren ondervraging

In ruil voor zijn verklaringen krijgt Veljkovic 5 jaar cel met uitstel en een voorwaardelijke geldboete van 80.000 euro. Ook zijn vermogensvoordelen worden verbeurd verklaard. Na een tijdje hechtenis mocht hij de gevangenis verlaten. In tegenstelling tot andere verdachten was hij nooit in hoger beroep gegaan tegen de bevestiging van zijn aanhouding door de raadkamer. De voorbije weken legden speurders van de federale gerechtelijke politie van Hasselt hem op de rooster, goed voor een totaal van twaalf dagen of 96 uren ondervraging.

Omwille van zijn cruciale rol in het dossier vreest het gerecht voor de veiligheid van Veljkovic en daarom wordt hij gehuisvest in een geheime villa.

De komende weken gaan de onderzoekers zijn verklaringen verder aftoetsen. Mogelijk zal hij in januari opnieuw worden verhoord, waarbij Veljkovic geconfronteerd zou kunnen worden met andere personen in het dossier, die hij vernoemde.