Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Islamcriticus slachtoffer van mesaanval in Duitsland, agent vecht voor zijn leven: “Dader is 25-jarige Afghaan”
    Play
    UPDATE.

    Islamcriti­cus slachtof­fer van mesaanval in Duitsland, agent vecht voor zijn leven: “Dader is 25-jarige Afghaan”

    In de Duitse stad Mannheim, in de deelstaat Baden-Württemberg, zijn vrijdag zes gewonden gevallen bij een steekpartij. Onder de slachtoffers zijn de Duitse islamcriticus Michael Stürzenberger (59) en een agent. Vooral die laatste zou er erg aan toe zijn, hij zweeft naar verluidt tussen leven en dood. Een andere agent schoot de dader neer. Volgens ‘Der Spiegel’ gaat het om Sulaiman A., een 25-jarige Afghaan die in Hessen woont. Hij stond niet bekend bij de autoriteiten als geradicaliseerde moslim.
  2. Partij van Orban boycot parlementair debat over Russische spionage

    Partij van Orban boycot parlemen­tair debat over Russische spionage

    De partij van de Hongaarse premier Viktor Orban heeft een buitengewone parlementaire zitting geboycot die bijeengeroepen was door de oppositie over hoe de regering Russische cyberaanvallen minimaliseert. “Het schandaal is niet dat Russische hackers Hongarije aangevallen hebben, wel dat de regering geen enkele reactie had. De regering blijft stil wanneer Hongaarse geheimen en die van onze bondgenoten van de Europese Unie en NAVO door Russische spionnen worden gestolen”, zegt oppositielid Bence Tordai.