Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Johnny Depp in 'Charlie and the Chocolate Factory'.Beeld rv

Zin in een avondje zetelhangen, halfweg de drukke werkweek? Dan hebben wij enkele geknipte tv-tips voor u, van een leuke fantasyfilm tot een begeesterende pot voetbal. 

Charlie and the Chocolate Factory

Charlie is een arm jongetje dat in de schaduw van een grote chocoladefabriek woont. De excentrieke eigenaar van de fabriek, Willy Wonka, heeft al lang geen contact meer met zijn eigen familie. Daarom organiseert hij een wereldwijde wedstrijd om een erfgenaam te zoeken. Vijf gelukkige kinderen, onder wie Charlie, winnen een rondleiding door de legendarische snoepfabriek.

Deze Tim Burton-versie van het verhaal van Roald Dahl zal meer de kleinsten onder ons kunnen bekoren.

Om 20.35 uur op ZES.

I, Frankenstein

Twee eeuwen geleden werd Adam gecreëerd door dr. Frankenstein. Zijn doel: zoveel mogelijk demonen terugsturen naar de hel. Ondertussen wordt Adam voortdurend in de gaten gehouden door waterspuwers die strijden in dienst van de hemel. De knappe onderzoekster Terra is gefascineerd door de onsterfelijkheid van Adam.

Première van deze fantasy-actiefilm waarin Aaron Eckhart een moderne versie van het monster van Frankenstein speelt.

Om 20.35 uur op Q2.

Thomas speelt het hard

'D-day.' Het is zo ver: Thomas Vanderveken speelt het pianoconcerto van Edvard Grieg, in de Bijloke in Gent, begeleid door Brussels Philharmonic. Hier heeft hij een jaar aan gewerkt. Hij is bovendien niet alleen. Zijn lerares Eliane Rodrigues treedt ook op, naast Jef Neve en Liebrecht Vanbeckevoort. En last, but not least is er ook nog een optreden van de winnaar van 'Speel het Hard'.

Om 21.15 uur op Canvas.

Thomas Vanderveken.Beeld rv

Pano

Reportage (2017) van Stef Meerbergen en Laura Niclaes over de maffiatechnieken van de Antwerpse drugscriminaliteit. Men praat in Antwerpen met radeloze ouders en jongeren over de illegale economie waarin jongeren - vaak met Marokkaanse roots - het grote geld ruiken, om vervolgens niet meer uit het criminele web te geraken. Ook Bart De Wever doet een boekje open over zijn 'war on drugs'.

Om 21.30 uur op Eén.

WK clubs

In de Verenigde Arabische Emiraten treedt titelverdediger Real Madrid deze week aan op het WK voor clubs, een toernooi met de winnaars van 's werelds zes continentale bekertoernooien en de landskampioen van het organiserende land. Real won eerder dit jaar de Champions League voor de tweede opeenvolgende keer - een unicum - en kan met een eindoverwinning komende zaterdag dus opnieuw geschiedenis schrijven. In de halve finale wacht vandaag het Japanse Urawa Red Diamonds/ thuisploeg Al-Jazira.

Om 17.50 uur op Canvas.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid).Beeld Photo News