Extra controle spookrijders

Met de uitbreiding van de werfzone op de N13 tussen Geel, Olen en Herentals neemt ook het aantal spookrijders er toe. De politie gaat extra controleren.

ho

De werfzone op de N13 is vorige week uitgebreid tot een flink deel op het grondgebied van Geel. Dat betekent dat het verkeer vanaf het kruispunt van de Herentalseweg met de Tweemolenstraat-Velveken enkel nog in de richting van Herentals mag rijden. In omgekeerde richting geldt een omleiding via de industrie­zones in Olen en Oevel (Westerlo) of via de E313.

Toch proberen nogal wat automobilisten vanaf het kruispunt met de Oevelseweg, waar de eerste werfzone begon, of met Lammerdries toch nog door de werfzone in de richting van Geel te rijden. De politie gaat vanaf nu extra controleren op deze spookrijders, om de veiligheid in het langgerekte werfgebied te kunnen garanderen.

Omwille van de werkzaamheden kunnen ook fietsers niet langer tussen Gerheze en Gerheiden in Olen passeren. Zij moeten een omleiding volgen via het jaagpad naast het Albertkanaal.