Voetbalclub neemt afscheid met een hartverwarmend cadeau

© gjg

Racing Overboelare stopt de voetbalactiviteiten. Het geld dat nog in de clubkas zat investeert de club in de aankoop van acht defibrilatoren, voor andere voetbalverenigingen.

jlg

De Racing is niet meer. Voor de club die officieel Koninklijke Voetbalvereniging Racing Overboelare heet, klonk vorig jaar het laatste fluitsignaal. Er werd een afsluitteam samengesteld en Koen Van de Maele, André Le Roy, Jean-Pierre Ogiers en Jacques Plaitin beslisten om het geld dat nog in de clubkas zat te spenderen aan een goed doel.

“We opteerden voor de aankoop van acht AED-toestellen en schenken die aan andere voetbalclubs”, klink het. “Die defibrilatoren zijn belangrijk bij een plots hartfalen van een sporter”, zegt Stephan De Prez, gemeenteraadslid voor Open VLD en supporter van de Racing.

De toestellen gaan naar vijf voetbalclubs, voor Sparta Moerbeke-Geraardsbergen dat eerder al zelf een AED kocht was er een waardebon. Er komen ook defibrilatoren aan het Sint-Adriaansstadion, sporthal De Veldmuis en zwembad Den Bleek.

Michel D'Hooghe

Bij de overhandiging was dokter Michel D'Hooghe aanwezig, voorzitter van de medische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA. “Ik heb bewondering voor het inzet van deze voetbalclub voor de gezondheid van sporters. Hartfalen is een reëel probleem bij atleten tijdens wedstrijden en op training. Preventie is belangrijk maar ook reanimatie via een defibrilator. We willen dat op termijn elke voetbalclub over dergelijk toestel beschikt.”

Lof dus van een internationale autoriteit voor Racing en daar sloten sportschepen Véronique Fontaine en burgemeester Guido De Padt, beiden Open VLD, zich volmondig bij aan. “Jammer dat Racing is gestopt maar de schenking is een fantastisch initiatief. Dit is ongetwijfeld de mooiste overwinning ooit van Racing Overboelare.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen