Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Jongen (13) overleden na steekpartij in Londen, man met zwaard gearresteerd

De hulpdiensten bij de plaats van de steekpartij.Beeld PETER KINGDOM via REUTERS

In het noordoosten van Londen zijn meerdere mensen neergestoken in een metrostation. Een jongen van 13 jaar overleefde het niet. De vermoedelijke dader had een zwaard bij en is inmiddels aangehouden.

Een 13-jarige jongen is omgekomen bij een steekpartij in het noordoosten van Londen. Vier gewonden liggen in het ziekenhuis, maar verkeren volgens de politie niet in levensgevaar. De Britse politie heeft in Londen een man gearresteerd die gewapend was met een zwaard.

Een politiefunctionaris verklaarde tijdens een persconferentie dat de jongen naar het ziekenhuis was gebracht en daar korte tijd later overleed. De andere slachtoffers zijn twee burgers en twee agenten die afkwamen op een melding over het incident in de buitenwijk Hainault. De agenten hebben "aanzienlijke verwondingen" en moeten geopereerd worden.

De 36-jarige man werd gearresteerd nadat de politie was gebeld naar aanleiding van meldingen over een voertuig dat een huis inreed in de buurt van het station, aldus de Metropolitan Police in een verklaring. De politie zegt geen aanwijzingen te zien voor een terroristisch motief.

“Dit moet een angstaanjagend incident zijn geweest voor de betrokkenen. Ik weet dat de mensen in het algemeen geschokt en ongerust zijn”, aldus adjunct-commissaris Ade Adelekan van de Metropolitan Police. “Maar we denken dat er geen dreiging meer is.”

“Ik word regelmatig op de hoogte gehouden van het incident in Hainault Station vanmorgen”, aldus James Cleverly, de Britse minister van Binnenlandse Zaken, op X. “Mijn gedachten zijn bij degenen die getroffen zijn.”

Twitter bericht wordt geladen...