Op 4 april staat theater Bank Vooruit op de planken in Kessel.© RR

Theater Bank Vooruit brengt interactief kindertheater naar Nijlen

Kessel -

Theater Bank Vooruit brengt op 4 april de interactieve voorstelling De Legende van Roloc naar Kessel. De volledige opbrengst gaat naar Levensloop Neteland, ter ondersteuning van mensen met kanker en kankeronderzoek.

Het negenkoppig gezelschap van Bank Vooruit brengt al voor de vierde keer een productie naar de provincie Antwerpen. “Steeds weer weten ze kinderen te prikkelen door hen uit te nodigen mee op avontuur te gaan. Daarbij creëren ze onvergetelijke familiemomenten in het theater. Bijzonder aan het gezelschap, is dat ze gratis theater maken en de opbrengsten elke keer schenken aan een lokaal goed doel, gekozen door de gemeente waar ze optreden”, zegt Dominique Maerten productie- en communiatieverantwoordelijke.

Naar goede gewoonte schrijft Theater Bank Vooruit zijn eigen stukken. Dit jaar brengt het De legende van Roloc, geleid door regisseur Katrien Debois en geschreven door Stijn Neefs.

“In De Legende van Roloc worden vijf vrienden geconfronteerd met een mysterie op de oude zolder van een theaterzaal. Een verloren dagboek en een onbedoelde handeling doen een eeuwenoude vloek ontwaken. Die doet alle kleuren uit de wereld verdwijnen”, vertelt Katrien Debois. “Nu rust de taak op de schouders van deze vrienden en het publiek om binnen het uur enkele onmogelijke opdrachten op te lossen en zo de wereld van zijn grauwe lot te verlossen.”

“Kom samen met Noor, Lena, Floris en Sam het mysterie oplossen en geniet van een heerlijke familievoorstelling met zang, dans en onze huispianist Toon. Livemuziek, zang en dans begeleiden een verhaal vol humor en avontuur. De kinderen lossen samen met de acteurs het mysterie op en zorgen zo voor de grote redding.”

Op woensdag 10 april om 14 uur is de voorstelling te zien in het gemeenschapscentrum in Kessel. De opbrengst gaan naar Levensloop Neteland. De voorstellingen zijn daarna nog te zien in Herenthout, Vorselaar, Olen, Hulshout, Grobbendonk en Ranst. Meer informatie kan je vinden via theaterbankvooruit.be. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners