© JAA

Centrumvernieuwing komt eindelijk boven water: nieuwe waterleiding door Heikantstraat aanzet tot veel grootschaliger werken

Schoten -

De gemeente toetert nu al enkele jaren dat ze het centrum gaat vernieuwen. Met de vervanging van de versleten waterleiding in de Paalstraat is daar nu eindelijk ook wat van te zien, met hinder tot gevolg in de Heikantstraat en binnenkort ook Sint-Cordulastraat en Venstraat.

Jan Auman

Dat de huidige drinkwaterleiding in de Paalstraat in slechte staat verkeert, is een understatement. Elk jaar wel komt de winkelstraat minstens één keer blank te staan als gevolg van een lekkage. Zelfs in die mate dat volgens specialisten van Pidpa de vernieuwing ervan niet kan wachten tot de eveneens geplande bovengronds heraanleg van de winkelstraat.

De drinkwatervoorziening moet natuurlijk wel gegarandeerd blijven en dus legt Pidpa eerst een nieuwe leiding aan vooraleer ze de oude leiding uit dienst neemt. De nieuwe leiding zal langs een ander tracé lopen dan de huidige leiding. In de winkelstraat is immers geen plaats voor twee leidingen.

De werken zijn intussen gestart. In februari 2024 werd via een boring een buis geplaatst onder het kanaal. Deze vormt straks de verbinding tussen de Heikantstraat en de Begonialaan. Op 8 april is Pidpa gestart met sleufwerken in de Heikantstraat tot aan de Villerslei, waar nieuwe buizen gelegd worden.

De Heikantstraat is onderbroken.© JAA

Sint-Cordulastraat en Venstraat

Op 24 april starten gelijkaardige werken in de Sint-Cordulastraat en Venstraat. Deze duren tot aan de zomervakantie. Aansluitend is de Zaatstraat aan de beurt. Tegen het einde van het jaar zou de hele klus geklaard moeten zijn.

De graafwerken zijn erg zichtbaar, maar zorgen volgens de gemeente zorgen ze voor weinig hinder. Nochtans is de Heikantstraat, druk gebruikt voor wie naar de wijk Berkernrode wil, nu al een hele poos onderbroken voor het verkeer. Voor lokaal verkeer is een kleine omleiding voorzien via de Villerslei, Alfons Servaislei en Heidebloemlei. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de Wezelsebaan en Alice Nahonlei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners