Leo Woodall op het Newport Beach Film Festival (17 februari 2023).
Avalon All rights reserved.

Van "de jonge Brad Pitt" tot zelfs "de volgende James Bond": dit is rijzende ster Leo Woodall

Acteur Leo Woodall, die je kan kennen van series 'The white lotus' en 'One day', is een rijzende ster in Hollywood. De Brit wordt nu al de nieuwe Brad Pitt genoemd, maar hij heeft eigenlijk nog niet zoveel rollen op zijn cv staan. Wie is dit opkomend talent en wat maakt hem zo populair?

Acteren zit Leo Woodall in het bloed. Zo is zijn vader Andrew Woodall ook een acteur, die al meespeelde in films als 'Solo: a star wars story' en 'The count of Monte Cristo'. De 27-jarige acteur is langs moederskant zelfs een verre nakomeling van Maxine Elliott, een van de eerste sterren uit de stomme film.

Woodall groeit op in Londen, maar hij heeft geen al te makkelijke jeugd. Zo vertelt hij aan The Guardian dat hij op de middelbare school regelmatig te maken kreeg met pestkoppen en geweld, waardoor hij nog maar weinig buitenshuis kwam. Uiteindelijk besluit hij toch om met een acteeropleiding te starten.

Van kleine naar grotere rollen

Het duurt dan een paar jaar voor zijn carrière van de grond komt. Misschien zag je hem eerder al even passeren in de series 'Holby city' of 'Vampire academy', maar het grote publiek leert hem eind 2022 pas echt kennen. Dan wordt het 2e seizoen van 'The white lotus' op de wereld losgelaten, waarin Woodall de mysterieuze 'bad boy' Jack speelt.

Woodall met 'The white lotus'-acteurs Theo James (links) en Meghann Fahy (rechts), met wie hij een relatie heeft (26 februari 2023).
Foto: AP

Woodall zegt aan The Guardian dat hij die rol totaal niet zag aankomen. "'White lotus' is een show met veel sterren en ik was geen ster. Ik was niet eens iemand die eerder op televisie was geweest. Ik had het geluk dat Mike White (bedenker van de serie, red.) niks geeft om sterrendom."

Eerder dit jaar volgt Netflix-serie 'One day', waarmee Woodall zijn eerste hoofdrol vastkrijgt en echt doorbreekt. Het liefdesverhaal van Dexter en Emma (Ambika Mod), gebaseerd op het gelijknamige boek van David Nicholls, is een echte 'tearjerker' en lokt veel reacties uit op sociale media.

Woensdag werd bekend dat Woodall ook in de nieuwe 'Bridget Jones'-film zal spelen, naast de vaste personages van Renée Zellweger, Hugh Grant en Emma Thompson.

Veel meer rollen heeft de 27-jarige Woodall nog niet op zijn palmares staan, maar toch is de Britse pers al laaiend enthousiast over hem. Van "de jonge Brad Pitt" tot "klaar om Hollywood te veroveren" en zelfs "de volgende James Bond": de Engelse acteur gaat volgens heel wat mensen een veelbelovende toekomst tegemoet.

Beste van 2 werelden

Ook filmjournalist Lieven Van Gils ziet dat Woodall snel erg populair geworden is. "Je kan heel snel gelanceerd zijn als je in de juiste hitfilms meespeelt en dat is bij Woodall nu een beetje het geval", zegt hij. "Maar 'de nieuwe Brad Pitt'? Daar moet je voorzichtig mee zijn, want dat hebben ze al over heel veel acteurs gezegd."

Hij is een combinatie van het stoere mannelijke met het fragiele jongensachtige

Lieven Van Gils, filmjournalist

"Dat hij iets in zich heeft en geweldig charmeert, dat is duidelijk", vervolgt Van Gils. "Hij heeft iets sprankelends en onschuldigs, maar kan ook een andere pet opzetten. Zo is hij een combinatie van het stoere mannelijke met het fragiele jongensachtige, en dat is volgens mij zijn kracht."

"Ik denk dat ze die combo ook wel zoeken in een nieuwe James Bond, maar voor die rol worden echt ontzettend veel acteurs getipt", voegt Van Gils daaraan toe. "Wie de nieuwe 007 zal mogen spelen, zullen ze voorlopig ook nog niet bekendmaken. Dat speculeren is een soort spel."

Woodall bij een modeshow in Milaan (13 januari 2024).
Foto: AP

Of Woodall zijn populariteit zal kunnen behouden, is moeilijk te voorspellen volgens Van Gils. "Zijn carrière is nog heel erg pril, dus we zullen zien wat zijn toekomst gaat geven. Dat heeft vooral te maken met de films waarin hij nog gaat spelen."

Zo is de acteur, naast de 4e 'Bridget Jones'-film, ook al met enkele andere projecten bezig. Hij zal bijvoorbeeld te zien zijn in 'Nomad', een film die gemaakt is in 30 landen op alle continenten, en in 'Nuremberg', een historische dramafilm over het Proces van Neurenberg waar kopstukken van het nazi-regime in Duitsland terechtstonden.

Meest gelezen