donderdag 13 december 2018 - TV & film
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Nora Gharib en Jan Van Looveren.  NG

roadtrip in albanië

Onze TV-tip: ‘Op weg met Jan’
Eén, 20.10 uur

Jan op weg met Nora

In het tweede seizoen van ‘Op weg met Jan’ maakt Jan Van Looveren roadtrips in het buitenland met telkens een straffe vrouw: Tina Maerevoet (Sri Lanka), Lien Van de Kelder (San Salvador), Evi Van Acker (Vietnam), Karolien Debecker (Marokko) en Dagny Ros Asmundsdottir (IJsland). In de eerste aflevering trekt hij met Nora Gharib (25), de jongste van het lijstje, naar Albanië. Een land dat onbekend en onbemind is, maar zeker het ontdekken waard.

Nora Gharib werd bekend dankzij haar deelname aan ‘K3 zoekt K3’, waarin ze net buiten de prijzen viel. Dat opende perspectieven voor andere uitdagingen. Adil El Arbi had haar op tv aan het werk gezien en vroeg haar om auditie te komen doen voor zijn film ‘Patser’, waarin

Nora een hoofdrol mocht spelen naast Matteo Simoni. Ze kreeg er schitterende recensies voor. Ze speelde ook al een mooie rol in ‘The Team 2’, de internationale reeks die volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. Tijdens hun tocht in de 4x4 in Albanië vraagt Jan Van Looveren haar langs zijn neus weg wat ze zou doen als ze een telefoontje kreeg van Steven Spielberg voor een film waarin ze een naaktscène zou moeten spelen. “Bedekt zijn is heel belangrijk voor de islam”, geeft ze toe. Waarna ze vertelt dat ze zes maanden heeft nagedacht over het feit dat ze in ‘Patser’ zou moeten kussen met een andere man dan Anson, met wie ze vorig jaar in juli trouwde. Uiteindelijk ging ze bij haar papa om raad en die had er geen probleem mee: “Je acteert toch. Vind je het oké dat je drugs gaat dealen in de film?” Haar conclusie: “Voor mijn geloof is de intentie belangrijk. Ik weet niet of het mij vergeven is, maar niemand begrijpt u zo goed als God.” Jan heeft het onderweg ook over haar huwelijk, dat een turbulente start kende. Op haar 17de verliet Nora namelijk het ouderlijk huis omdat haar ouders zich verzetten tegen haar relatie met haar jeugdliefde. Anson, die Ghanese roots heeft, bekeerde zich echter tot de islam en haar ouders zijn al lang bijgedraaid.

Overal uitstappen

Albanië was Nora’s keuze: “Jan was er nog nooit geweest en van vrienden had ik gehoord dat het een heel mooi land is met een prachtige natuur en veel bergen.” Met nog maar één maand haar rijbewijs op zak, kroop ze achter het stuur en duwde ze langs een steile bergwand op het gas- in plaats van het rempedaal. En overal wil ze uitstappen om foto’s te maken. Ze heeft dan ook bijna 80.000 volgers op Instagram en zo’n 21.000 abonnees op haar ­YouTube-kanaal.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws