woensdag 22 augustus 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De Belgische delegatie op het podium. hbvl

Boogschieten

Limburgers schieten Belgische jeugdploeg naar Europees goud

“Mooiste prijs ooit”

Op het Europees kampioenschap boogschieten op staande wip in het Franse Lumbres heeft de Belgische jeugdploeg goud veroverd. Onder de 25 leden zaten met Goran Bellinckx (16) en Febe Caubergs (12) ook twee Limburgers. Zij zorgden er mee voor dat de titel niet naar thuisland en grote favoriet Frankrijk, maar met 69 punten naar België ging.

“En dat hadden we niet verwacht, want met nog maar een paar pijlen over moesten we nog tien punten behalen”, doet Febe Caubergs van de Sint Sebastiaangilde Hal haar verhaal. “De ontlading was dan ook groot toen bleek dat we uiteindelijk toch wonnen met twee puntjes verschil. Ik doe bijna elk weekend aan een wedstrijd mee, maar dit is met voorsprong de mooiste prijs die ik al kon winnen.”

Ook Goran Bellinckx van de Sint-Martinusgilde Berkenbos schoot een paar keer raak en had zo zijn aandeel in de zege. “Nochtans was dat niet gemakkelijk, want er stond redelijk wat wind”, zegt hij. “Vorig jaar wou ik er al bij zijn, maar toen haalde ik de selectie niet, dus voelt deze overwinning eens zo mooi”, aldus Goran, die van het BK in Gent dit weekend een volgend doel heeft gemaakt.

Nepvogeltjes

Bij het boogschieten op staande wip wordt 25 meter recht omhoog geschoten op nepvogeltjes en dat zonder vizier of andere hulpmiddelen. De sport telt vijftien clubs in Limburg. In onze provincie vindt ook het Europees kampioenschap van volgend jaar plaats. In het weekend van 24 en 25 augustus 2019 is Tervant (Beringen) dan gastheer voor zowel de jeugd- als seniorenkampioenschappen. (pivan)

Goran Bellinckx en Febe Caubergs zorgden voor de Limburgse inbreng in het Belgische jeugdteam. hbvl

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws