Russische truckchauffeurs kunnen Tetris spelen op hun dashboard

Chauffeurs die rondrijden met een vrachtwagen van het Russische bedrijf Gorky Automobile Plant kunnen hun pauzes op een wel heel speciale manier invullen. In het nieuwste model van de GAZelle NEXT-trucks kunnen de bestuurders blijkbaar een potje Tetris spelen op het dashboard.

kmlo

Het spelletje daadwerkelijk spelen in de vrachtwagen vergt wel enige moeite. Een video die onlangs op YouTube viraal ging, demonstreert hoe je de game kunt opstarten. Drie keer de richtingaanwijzers gebruiken, vijf keer de grootlichten inschakelen, de motor laten draaien aan 3.000 omwentelingen per minuut, … het zijn maar enkele zaken die moeten gebeuren vooraleer uiteindelijk het eerste blokje op het scherm verschijnt.

Een leuk extraatje voor wanneer de bestuurders een pauze kunnen inlassen, zou je denken. Maar niets is minder waar. Het spel is in de voertuigen geïnstalleerd om de beeldkwaliteit van het scherm op het dashboard te testen. Doordat de blokken automatisch naar beneden vallen en na verloop van tijd het volledige scherm vullen, kunnen ze controleren of het display naar behoren werkt.

Voor wie vreest dat het spel de verkeersveiligheid in het gedrang brengt, is er goed nieuws. Een woordvoerder van Gorky Automobile Plant liet reeds weten dat Tetris niet valt op te starten wanneer het voertuig in beweging is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer