Cultuurmedewerker Stefan Beeldens nodigt jongeren uit voor het Talentencafé.© RR

Cultuurregio De Zuidrand opent zijn eerste Talentencafé voor jongeren

Hove -

Met het Talentencafé vat De Zuidrand een nieuw jongerentraject aan. Het wil jongeren vanaf dinsdag bij elkaar brengen en hen stimuleren om zelf aan de slag te gaan met hun ideeën en projecten.

Met het initiatief spreekt De Zuidrand jongeren tussen 15 en 25 jaar uit de regio van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel aan. “Met het Talentencafé willen we een moment bieden waar jongeren op een laagdrempelige manier kunnen praten over cultuur, creativiteit en alles wat daartussen ligt. Of je nu een passie hebt voor cultuur, zelf creatief bezig bent, of gewoon benieuwd bent naar wat anderen te vertellen hebben, het Talentencafé is een kans om te chillen met mensen die je anders misschien nooit zou ontmoeten,” zegt Stefan Beeldens als cultuurmedewerker van de Zuidrand.

De geïnteresseerde jongeren moeten niet meteen aan een saaie vergadering of bijeenkomst denken. “We hangen in de zetels van het Tjok in Hove en praten over wat ons boeit. Het kost de deelnemers ook geen cent.”

Dj’s tot schrijvers

Jonge dj’s, studenten woord en drama of beeldende kunst, muzikanten, organisatoren, producers, schrijvers of gewoon dromende jongeren, ze hebben allemaal een reden om een kijkje te komen nemen. Samen kunnen ze tips delen over hoe ze hun talenten kunnen laten groeien.

Experts die het gewoon zijn om met jongeren te werken en hun ervaringen willen delen, mogen eveneens aansluiten.

De deuren van het Hovese Tjok aan de Paul van Ostaijenlaan openen om 19.30 uur. Voor inspirerende verhalen, relaxte gesprekken en om iets te drinken, kunnen de jongeren zich inschrijven voor het Talentencafé. (fisp) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Aartselaar