© Hollandse Hoogte

Manifestatie in Brussel tegen geweld op sekswerkers

Een dertigtal personen verzamelde zondagavond nabij station Brussel Centraal in het kader van de internationale dag tegen geweld op sekswerkers. De samenkomst was een initiatief van het collectief Utsopi (Union des Travailleu(r)ses du Sexe organisé(e)s pour l’Indépendance), dat onder meer de erkenning vraagt van de activiteit van sekswerkers en een decriminalisering, het toekennen van fondsen aan verenigingen die zich inzetten voor mensen die zich prostitueren.

Het aantal geweldfeiten tegen sekswerkers is dit jaar niet afgenomen, maar meer verborgen, moeilijker identificeerbaar en - vooral - ontlokt weinig respons”, aldus Maxime Maes van Utsopi, die betreurt dat sekswerkers en -werksters nog steeds worden aanzien als marginalen, aan wie alles kan overkomen. “Het zijn de risico’s van het vak, zegt de politie ons regelmatig.”

Op de samenkomst was er ook verontwaardiging over de uitspraken van Brussels minister Pascal Smet, die Brussel vergeleek met een hoer. “Velen namen afstand van die onwaardige vergelijking, maar weinigen namen afstand van zijn misprijzen voor het werk van sekswerker”, meent Maxime Maes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER