Congres Tennessee keurt wet goed die leerkrachten wapens laat dragen

© REUTERS

Het Huis van Afgevaardigden in de zuidelijke Amerikaanse staat Tennessee heeft dinsdag een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor leerkrachten, directeurs en andere personeelsleden van scholen een wapen mogen dragen. De nieuwe regel komt er een jaar na een dodelijke schietpartij op een school.

Bron: BELGA

Een vijftiental Amerikaanse staten laat het dragen van wapens door schoolpersoneel toe, na verschillend dodelijke schietpartijen op scholen de afgelopen jaren. 

LEES OOK. Vlaamse lerares Ann (60) in Texas voelt zich zo onveilig dat ze enkel nog online les geeft: “We krijgen advies om tijdens de zomer schiettraining te volgen” (+)

Daar komt nu dus ook Tennessee bij. Het Huis van Afgevaardigden stemde dinsdag voor een wetsvoorstel dat eerder al door de Senaat werd goedgekeurd. De wet moet nu nog ondertekend worden door Republikeins gouverneur Bill Lee, die eerder al liet weten “open te staan” voor het idee. 

De wet legt enkele voorwaarden op. Zo zullen personeelsleden die een wapen willen dragen een basisopleiding van 40 uur moeten volgen rond de ordehandhaving op school. 

Zes doden

In maart 2023 kwamen bij een schietpartij in een basisschool in Nashville drie negenjarige leerlingen en drie personeelsleden om het leven. De dader werd doodgeschoten door de politie. 

LEES OOK. Zes doden bij schietpartij in lagere school in Nashville

Het Congres van Tennessee wordt gedomineerd door de Republikeinen, die vaak voorstander zijn van het dragen van wapens. Twee Democratische parlementsleden werden vorig jaar nog geschorst uit het Huis van Afgevaardigden na protesten tegen vuurwapengeweld in de staat. 

LEES OOK. Twee Amerikaanse parlementsleden geschorst voor protest tegen wapengeweld

Ook dinsdag waren er protesten tegen de wetgeving. Manifestanten riepen slogans als “Not one more kid” (niet nog een kind), schrijft The Washington Post. Minstens één persoon werd door parlementsvoorzitter Cameron Sexton uit de publieksgallerij gegooid.

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

© REUTERS

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen