© BVDL

Drietal veroordeeld voor overval op tabakswinkel: ex-werknemer zat mee in het complot

Drie Nederlanders zijn door de rechtbank veroordeeld voor een overval op tabakshandel Rick’s Tabak Express in Poppel (Ravels). De toenmalige werknemer die op 12 juli 2016 ‘overvallen’ werd, zat mee in het complot.

BVDL

In de tabakswinkel Rick’s Tabak Express op de Grens in Poppel sloeg op 12 juli 2016 een overvaller toe. De dader drong die dag om 18.30 uurde zaak binnen via een zijdeur net op het moment dat werknemer Tim V. (24) met de kassa wilde vertrekken. V. kreeg een stoot van een stroomstootwapen en was naar eigen zeggen tien minuten buiten bewustzijn. De dader nam de kassa met daarin 10.000 euro mee. De politie kon overvaller Alexander V. (40) uit het Nederlandse Oisterwijk enkele weken later oppakken omdat de nummerplaat van zijn auto door bewakingscamera’s was gefilmd.

In december 2017 kwam de aap echt uit de mouw. De politie kon achterhalen dat toenmalig werknemer Tim V. uit Valkenswaard mee in het complot zat. Samen met Alexander V. en Richenel F., een derde kompaan uit Tilburg, hadden ze de overval in scène gezet om de dagopbrengsten op te strijken.

De rechtbank veroordeelde Tim V. en Alexander V. elk tot een celstraf van 12 maanden met uitstel en een boete van 300 euro. Richenel F., die al eerder veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten, kreeg bij verstek een effectieve gevangenisstraf van 15 maanden en een boete van 450 euro.