woensdag 20 maart 2019 - Hoeselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Zaakvoerder Bruno Jans toont een van de werktabletten met de accu-machines die de dieven volledig leeg hebben geroofd. Johnny Geurts

Dieven stelen twee voertuigen en voor 35.000 euro aan werkmateriaal bij Jans Creacar

Zaakvoerder belooft 25.000 euro voor gouden tip

Hoeselt

Twee dieven drongen maandagnacht binnen in de bedrijfshallen van Jans Creacar op de Industrielaan in Hoeselt. Via een gat in de omheining bij het aanpalende bedrijf kropen ze vervolgens over een twee meter hoge muur. Ze maakten twee wagens buit: een BMW X5 en een Mercedes Sprinter. “In de montagehal gingen ze aan de haal met tientallen machines en gereedschap. Ik loof een premie van 25.000 euro uit voor wie de daders kan aanduiden”, zegt zaakvoerder Bruno Jans.

De dieven waren goed voorbereid. “Ze zijn via de afrit van de snelweg eerst binnengedrongen bij het naastliggende bedrijf door daar een gat in de omheining te knippen. Daar hebben ze dan houten paletten in trapvorm gestapeld om zo over de 2 meter hoge muur aan de achterzijde van ons terrein te klimmen. Vervolgens hebben ze de deur van de bedrijfshal geforceerd”, vertelt zaakvoerder Bruno Jans (71).

De dieven wisten duidelijk wat ze willen. “Ze hebben eerst de sleutelkastjes met de afstandsbedieningen van de auto’s op het terrein volledig leeggemaakt. De zwarte Mercedes Sprinter en mijn zilverkleurige BMW X5 hebben ze binnengereden, om daar te vullen met het werkmateriaal. Onder andere compressoren, allerhande gereedschap en een 50-tal accu-machines ter waarde van zo ‘n 35.000 euro hebben ze meegenomen tijdens hun rooftocht. Ze namen de tijd, want ook de bijbehorende laders hebben ze eruit gezocht”, zucht de zaakvoerder, die iets verderop in het aangrenzende appartement aan het slapen was op het moment van de inbraak.

 Johnny Geurts

Alarm ontweken

“Ze moeten het bedrijf gekend hebben. In elke ruimte hebben ze de automatische lichtsensoren uitgeschakeld. De burelen met alarm aan de voorzijde hebben ze volledig ontweken.”

Ze moeten het bedrijf gekend hebben. In elke ruimte hebben ze de lichtsensoren uitgeschakeld Bruno JANS Zaakvoerder

Toen de daders na ongeveer twee uur de bestelbus hadden volgestouwd, gingen ze naar de voorzijde van het terrein en forceerden daar de ijzeren poort. “Op camerabeelden zien we de twee auto’s nar buiten rijden. Ze nemen iets verderop op de Bilzersteenweg de rotonde om opnieuw het terrein te passeren richting snelweg.”

Het personeel merkte gisterochtend de diefstal op. De politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. “Ik doe ook een oproep aan iedereen die meer weet van deze diefstal of wie weet waar de voertuigen zich bevinden. Aan de persoon die me kan leiden naar de dieven, loof ik een beloning van 25.000 euro uit.”

Info over de diefstal is welkom op het nummer 0475/28.29.75

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws