Driejarig kind gedood door luipaard in India

© WWF

In India is het lichaam teruggevonden van een driejarig kind dat bij hem thuis werd ontvoerd door een luipaard. Het lichaam werd dinsdag aan de ouders teruggegeven, aldus de natuurbeschermingsdiensten.

De driejarige jongen was bij zijn moeder in de keuken, toen het dier het huis binnenkwam. Het pakte het kindje vast en nam het mee naar het bos.

De luipaard had in de afgelopen twee maanden al twee andere slachtoffers gemaakt, onder wie een kind van acht jaar. De autoriteiten hebben de opdracht gegeven om het dier om het leven te brengen, maar dat is nog niet gebeurd. “De luipaard werd deze ochtend gespot, maar we hebben hem niet kunnen vangen”, aldus een boswachter aan het Franse persbureau AFP.

De natuurbeschermingsdiensten hebben de inwoners opgeroepen om voorzichtig te zijn. “Het is een bosrijk gebied, de mensen zijn de habitat van de dieren binnengedrongen, niet andersom. Daarom gebeuren dergelijke incidenten”, klinkt het.

Volgens officiële schattingen bevinden zich 12.000 tot 14.000 luipaarden in India. Vorig jaar werden er daarvan 431 gedood, vooral door stropers die hun vacht of delen van hun lichaam wilden recupereren.

Er zijn geen officiële cijfers over het aantal mensen dat jaarlijks door luipaarden wordt gedood, maar volgens experts zou het om enkele honderden overlijdens per jaar gaan. Vorige week nog doodde zo een dier een boeddhistische monnik toen die laatste aan het mediteren was in een bos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen