Jeugdautoriteit: financiële problemen in jeugdhulp steeds erger

Nieuws
Instellingen in de jeugdhulp komen in steeds grotere financiële problemen. Daarvoor waarschuwt de Jeugdautoriteit, die voor de overheid de sector in de gaten moet houden. De organisaties kampen met hoog ziekteverzuim en hoge energielasten. Daarnaast zijn ze meer geld kwijt door een afgesproken loonsverhoging voor medewerkers. In de coronajaren kregen ze financiële steun, maar die is weggevallen.
anp
donderdag 25 april 2024 om 01:08
Afbeelding
beeld anp

Volgens de Jeugdautoriteit zouden de instellingen moeten investeren in personeel en innovatie, maar is daar steeds minder ruimte voor.

Steeds meer aanbieders van jeugdhulp lijden verlies. Dat gebeurt vooral bij de grotere instanties. Zij leveren ‘hoog complexe, specialistische zorg’. Als zij in zwaar weer komen, bedreigt dat de toegankelijkheid van de jeugdzorg, aldus de autoriteit.

De directeur van de Jeugdautoriteit, Kees van Nieuwamerongen, stelt dat het belangrijk is dat gemeenten, jeugdhulpinstanties en het Rijk beter met elkaar samenwerken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse Europarlementariër mishandeld en ernstig gewond

De Duitse Europarlementariër Matthias Ecke is in Dresden mishandeld en ernstig gewond geraakt. Dat gebeurde toen hij vrijdagavond verkiezingsposters aan het ophangen was, zegt de politie.

Afbeelding

Duizenden besloten meetings Duits leger maandenlang online

Duizenden besloten vergaderingen van het Duitse leger waren maandenlang voor iedereen te vinden op het internet. FOCUS Online en Die Zeit schrijven dat de links nogal makkelijk vrij toegankelijk waren voor het publiek.

Afbeelding

Oorlogsslachtoffers zwemsport herdacht bij Olympisch Stadion

Bij de jaarlijkse Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion in Amsterdam is stilgestaan bij de slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog uit de zwemsport. Alleen al bij de Amsterdamse club De Watervrienden werden circa tweehonderd Joodse leden vermoord.

Afbeelding

Grote kans op buien tijdens Nationale Herdenking op de Dam

Op de Dam in Amsterdam, maar ook elders in het land, is zaterdagavond grote kans op regen. Weeronline heeft de buiensituatie rond 20.00 uur in kaart gebracht en meldt dat de hevigste buien in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland plaatsvinden.

Afbeelding

Nu ook pro-Palestijns protestkamp bij universiteit Dublin

Studenten bij Trinity College in Dublin hebben een tentenkamp opgezet op het universiteitscomplex. Ze willen daarmee protesteren tegen de Israëlische oorlog in de Gazastrook.

Afbeelding

Voorzitter Bosma herdenkt oorlogsslachtoffers in de Tweede Kamer

In de Tweede Kamer heeft voorzitter Martin Bosma de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Hij bracht in zijn toespraak een hommage aan de helden van de oorlog.