Gina Dubois (rechts) overtuigde uitbaatster Chanel van ’t Zoet Pateeke om Promotip te gebruiken.© ram

Promotip biedt ondernemers platform om zichtbaarheid te verhogen: “Handig om acties aan te kondigen”

Merksplas/Arendonk -

Gina Dubois uit Merksplas heeft met Promotip een advertentieplatform voor handelaars opgericht om op een betaalbare manier op te vallen. Intussen maken al meer dan vijfhonderd ondernemers in België er gebruik van.

Ronny van den Ackerveken

Het idee voor Promotip is twee jaar geleden ontstaan. Als dochter uit een ondernemersfamilie begreep Gina Dubois de uitdagingen waarmee lokale handelaren worden geconfronteerd. “In de coronaperiode merkte ik dat de lokale ondernemers het moeilijk hadden om hun producten aan de man te brengen”, legt Gina uit. “Traditionele advertentiekanalen zoals sociale media werden overspoeld met reclame. Als kleine speler kun je niet opboksen tegen grote firma’s met enorme budgetten. Ook particulieren vormen concurrentie als ze iets te koop aanbieden. Daarom heb ik Promotip ontwikkeld, een platform dat lokale bedrijven een effectieve en betaalbare manier biedt om te adverteren en op te vallen tussen de massa.”

“Op Promotip kunnen ondernemers een bedrijfsprofiel met algemene informatie aanmaken en gratis adverteren. Tegen een kleine betaling worden hun advertenties geboost. Het platform zorgt ervoor dat bij zoekopdrachten op Google hun info op Promotip op de eerste pagina met de zoekresultaten verschijnt.”

Betere service

Uitbaatster Chanel Dauwe van koffiehuis ’t Zoet Pateeke in Arendonk is vorig jaar in zee gegaan met Promotip. “Ik leerde het platform kennen via Facebook. Het is een handig hulpmiddel om acties aan te kondigen en ontbijten te promoten. Elke maand organiseer ik winacties en daaraan merk ik dat het werkt. Er komen ook meer klanten sinds ’t Zoet Pateeke op Promotip aanwezig is. Je zaak valt er meer door op.”

Gina Dubois wil niet alleen ondernemers ondersteuning bieden, maar ook de lokale economie. “Ik hoop om de samenwerking tussen de mensen en hun lokale ondernemers te verbeteren. Je kan iets online bestellen in het buitenland, maar een plaatselijke handelaar heeft altijd een betere service. Promotip staat ook open voor dienstverlening of voor organisatoren van een eenmalig event.”

www.promotip.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners