© EPA-EFE

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Kenia sinds maart

Aanhoudende regens en overstromingen hebben in Kenia sinds maart al aan minstens 228 mensen het leven gekost. Dat heeft de Keniaanse regering zondag bekendgemaakt. De ellende is nog niet ten einde, want er wordt nog meer regen verwacht in het oosten van Afrika.

Bron: BELGA

De overstromingen hebben in totaal zowat 220.000 mensen getroffen, vooral in de hoofdstad Nairobi. Er zijn nog 72 mensen vermist. Het Keniaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft iedereen die in de buurt woont van grote waterlopen of van 178 stuwmeren of waterreservoirs die bijna vol zitten, bevolen om te evacueren. 

Klein lichtpuntje: de orkaan Hidaya, die zaterdag Kenia en buurland Tanzania bereikte, heeft niet tot extra schade of slachtoffers geleid. De orkaan verloor zijn kracht toen hij aan land kwam. Maar de komende dagen wordt wel nog meer regen voorspeld. Het regenseizoen wordt dit jaar door het weerfenomeen El Nino versterkt. 

LEES OOK. Stroomuitval in groot deel van Kenia

Ook elders in de regio heeft men te kampen met overstromingen. In Burundi staat de dodentol op een dertigtal mensen, en er werden ook al overlijdens gemeld in landen als Ethiopië, Rwanda, Somalië en Oeganda.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER