Koningsdag verloopt wisselend, met zon en hagel en onweer

Nieuws
Het weer op Koningsdag verloopt wisselend, met droge periodes waarin soms een zonnetje schijnt, maar ook met buien. Het wordt tussen de 14 en 18 graden. Vooral in het oosten van het land kunnen de buien later zaterdagmiddag fel zijn, met plaatselijk hagel en onweer. Dat verwacht Weeronline.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 07:06
Afbeelding
beeld anp

Op de meeste plaatsen is het in de ochtend bewolkt. Vanuit het zuiden trekt een licht regengebied over het land. Vooral in het westen valt enige tijd regen. In de vroege ochtend is het 5 tot 8 graden, maar eind van de ochtend loopt dat op naar 9 tot 14 graden. Eind van de ochtend is het op veel plaatsen droog.

Zaterdagmiddag is er een mengeling van zon en stapelwolken. In de middag stijgt de kans op wat buien, maar volgens Weeronline blijft het vaker droog dan dat het regent. Plaatselijk kan een bui wel pittig zijn, met hagel, onweer en windvlagen. Dat dan vooral in het oosten en noordoosten van het land.

De koninklijke familie viert Koningsdag dit jaar in Emmen, en dat is in het noordoosten van het land. Volgens het programma vertrekt het gezelschap rond 13.00 uur weer uit de Drentse plaats.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Slagerijmedewerkers dreigen weer met acties na wegstemmen loonbod

Werknemers van slagerijen bereiden weer acties voor, nadat leden van vakbond FNV een verbeterd loonbod hadden weggestemd. Dat meldt FNV-bestuurder Ilja Philippen woensdag.

Afbeelding

Opnieuw studentenprotest bij Universiteitsbibliotheek Utrecht

Honderden demonstranten betreden opnieuw het terrein van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht (UU). Dinsdag bezetten zij het universiteitsterrein aan de Drift, daarbij werden tientallen mensen aangehouden.

Afbeelding

Honderden betogers lopen van Domplein richting bibliotheek UU

De ruim vierhonderd demonstranten die zich hadden verzameld voor het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht (UU) op het Domplein, lopen richting de Universiteitsbibliotheek van de UU. Dat meldt een ANP-verslaggeefster ter plaatse.

Afbeelding

Demonstranten UvA-bezetting worden aangehouden en afgevoerd

Meerdere demonstranten die het Binnengasthuisterrein van de UvA blokkeerden, worden opgepakt en afgevoerd door de ME. Dat is te zien op de livestream van AT5. De barricades die ze hadden opgeworpen zijn zo goed als helemaal doorbroken door de politie.

Afbeelding

Amsterdamse AEX sluit daags na mijlpaal weer onder 900 punten

De AEX-index op de Amsterdamse beurs is een dag na het slechten van de 900 puntengrens weer iets onder de 900 punten gesloten. Beleggers handelden woensdag voorzichtig terwijl ze de resultaten verwerkten van verschillende bedrijven.

Afbeelding

Turkse boete voor Meta om uitwisseling gegevens tussen apps

Meta Platforms heeft van de mededingingsautoriteit in Turkije boetes gekregen voor een totaalbedrag van zo'n 1,2 miljard lira, omgerekend ruim 34 miljoen euro.