© ema

Faillissement van brasserie stopt Bourgondische Express niet

Omdat hun clublokaal vorige maand failliet is gegaan, moesten de leden van WTC De Rappe Wielen op de valreep nog een nieuwe start- en aankomstplaats zoeken voor hun jaarlijkse lenterit in Ravels.

Eddy Meulemans

De bekende Kempense wielerclub De Rappe Wielen, die al bestaat sinds 1972, organiseert zaterdag de Bourgondische Express: een semi-klassieker voor wielertoeristen, waarvan de naam verwijst naar hun clublokaal De Bourgondische Brouwerij. Door het faillissement van de brasserie verhuist het evenement in extremis naar sporthal ’t Molenslop in Weelde. “Gerrit, de eigenaar van De Bourgondische Brouwerij, heeft zijn sponsorverplichtingen altijd correct nageleefd en alle betalingen stipt uitgevoerd”, zegt Patrick De Rijk van WTC De Rappe Wielen. “Daarom hebben we beslist om de naam van onze klassieker dit jaar nog gewoon te behouden.”

Het faillissement van de bekende drank- en eetgelegenheid in de Weeldestraat heeft wel tot gevolg dat de Bourgondische Express zaterdag start en aankomt op een andere plaats: in de cafetaria ’t Molenslop. Zo kunnen de deelnemers bij vertrek toch nog een verkwikkende koffie drinken en bij aankomst de verbruikte calorieën weer aanvullen met een vers getapte trappist.

De derde editie van de Bourgondische Express brengt de deelnemers via mooie landwegen naar de andere kant van de grens. “Het grootste deel van het parcours loopt door de bossen en de natuur in Noord-Brabant”, zegt de ondervoorzitter van WTC De Rappe Wielen. “Ook de bevoorrading onderweg is in Nederland: in Galder, een klein dorpje in de Noord-Brabantse gemeente Alphen-Chaam.” Duizend wielertoeristen De parcoursbouwers stippelden vier routes uit: van 58, 75, 101 en 118 kilometer. Inschrijven kan tussen 7.30u en 14u. Er worden zo’n duizend wielertoeristen verwacht.

De Bourgondische Express is een van de vier fietsevenementen op de jaarkalender van de bekendste wielerclub van Ravels, na de Herdenkingsrit Jefke De Rijk in april, de Acht van Weelde in augustus en Rondom Weelde in november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER