© JEFFREY GAENS

Kabeya (Heist) scoort winnende goal in blessuretijd

Curtis Kabeya werd de matchwinnaar in Heist tegen Dender. De man die enkele opgelegde kansen de nek omwrong werd na de match geknuffeld en tot grote held uitgeroepen.

GF

Want kansen waren er geweest voor Heist, én ook voor Kabeya. Dan stond de keeper in de weg, dan was er de dribbel te veel. Dan weer verscheen hij in de grote rechthoek en schoot de spits over doel. Maar de late winnende treffer maakte heel veel goed. Bounou trok twee minuten in blessuretijd de bal voor doel, via Englebert kwam de bal bij Kabeya. Die scoorde en hij zette het hele stadion in een figuurlijke vuur en vlam.

Heist had het zichzelf makkelijker kunnen maken, als het in een sterke openingsfase minstens één keer had gescoord. Maar noch Bambi Nzanga, noch Napoléone lukten in hun opzet. Rond het half uur kwam Dender opzetten met een gevaarlijke knal van Cocchiere op de kruising. Net voor het rustsignaal werd het 1-0. Een hoekschop van Engelbert, Webers kopte binnen.

In de tweede helft verloren de bezoekers na ruim een uur spelen M’Barki. Die beging een duidelijke fout op Webers en kreeg rechtstreeks rood. Onverklaarbaar, maar met tien werd Dender de betere ploeg. Heist zakte in en vijf minuten voor het einde gebeurde het dan toch: 1-1. Voor al dan niet handspel van Regnier net buiten de grote rechthoek blies de ref voor vrijschop. Cocchiere trapte het leer beheerst naar de verste paal en in doel. Toch zou het voor de Heistenaren nog lukken. De reddende engel was zoals gezegd, Curtis Kabeya.

Orye (verrekking) verscheen niet op het wedstrijdblad. Bambi Nzanga wél, hij kreeg een eerste basisplaats diep in de spits. Gele kaarten waren er voor Troonbeeckx en Napoléone. Ook Matterne maakte zijn opwachting in de basiself, net als Bounou. Ten koste van Roosen en Tambeur.

Leider Lommel verloor in Virton (2-1). Heist nadert de leider tot op drie punten.