© ANP / ANP

‘Blauwe vogel’ steekt Joost Klein hart onder de riem tijdens ophef op Eurovisiesongfestival

Het is vooralsnog onduidelijk wat er precies is gebeurd rond Joost Klein. Volgens informatie van de Zweedse omroep SVT heeft er achter de schermen een fysieke confrontatie plaatsgevonden tussen de Nederlander en een fotograaf. Het onderzoek naar het incident loopt nog, waardoor Joost Klein de grote afwezige is tijdens de juryshow vrijdagavond. De veelbesproken blauwe vogel steekt hem online een hart onder de riem.

wver
Bron: Telegraaf

Eigenlijk had Klein vrijdagavond moeten repeteren tijdens de tweede generale repetitie voor de finale van het songfestival, maar in plaats daarvan is hij teruggegaan naar zijn hotel in Malmö. Op beelden van de Zweedse krant Aftonbladet is te zien dat hij door de lobby loopt en in de lift stapt.

LEES OOK. Joost Klein nog wel aanwezig in Malmö: zanger gespot in hotel

Een verslaggever van de tabloid probeert vragen aan Klein te stellen, maar de zanger loopt zwijgend verder zonder iets te zeggen. Wel zwaait de enfant terrible nog kort voordat de liftdeuren sloten.

Luid boe-geroep

Toen de organisatie op het podium in de Malmö Arena bekendmaakte dat Klein definitief niet zou gaan optreden, klonk er een luid boe-geroep vanuit de zaal en werd er gefloten, zo is te zien en horen op beelden die circuleren op X. Op hetzelfde medium springen fans voor de Nederlander in de bres.

Ook Appie Mussa (25), die als de blauwe vogel deel uitmaakt van de Songfestival-act van de Fries, laat weten achter Klein te staan en stuurt hem een hartje. Het is de eerste persoon uit het kamp van de zanger die iets op sociale media heeft gedeeld.

LEES OOK. VIDEO. Boegeroep in Malmö wanneer presentator afwezigheid van Joost Klein aankondigt: “Hopelijk is hij morgen terug”

LEES OOK. Joost Klein doet niet mee aan show voor vakjury vanavond, onderzoek naar mogelijk “gewelddadig incident” loopt nog

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER