Politie rolt cocainewasserij op in Zutendaal

© PETER MAENHOUDT

De politie heeft in de Langendijkstraat in Zutendaal een grote hoeveelheid materialen gevonden die kunnen gebruikt worden om cocaïne te zuiveren. Drie personen werden gearresteerd en moeten in de loop van vrijdag voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen.

Politie CARMA moest donderdag een verdachte gaan arresteren in de woning in de Langendijkstraat en viel om zeven uur ‘s morgens het huis binnen. De verdachte zelf was niet aanwezig maar de politie arresteerde wel een 63-jarige vrouw en twee dertigers uit Zutendaal. In de woning vonden de agenten materialen en vaten met chemicaliën die gebruikt kunnen worden voor het zuiveren van cocaïne.

In een aanpalende loods stond ook een bestelwagen met daarin een groot aantal kleine en grote vaten met chemicaliën.In een verborgen ruimte in de kelder van de loods werd nog meer materiaal gevonden. De politie stelde een veiligheidsperimeter rond de woning in en de brandweer voerde een veiligheidscontrole in en rond het huis uit om ontploffingsgevaar te voorkomen.

Uit het sporenonderzoek en een staalname blijkt dat de in de woning en loods aangetroffen materialen en chemicaliën gebruikt worden in een cocaïnewasserij. De opruiming van de goederen gebeurde door de Civiele Bescherming.

Het parket Limburg, Politie CARMA en de FGP Limburg onderzoeken de zaak verder. De drie aangehoudenen verschijnen vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter in Tongeren.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen