64-jarige Israëliër krijgt rake klappen in station van Brugge: “Zaak wordt onderzocht”

Brugge -

Een 64-jarige Israëliet is afgelopen maandag betrokken geraakt bij twee gewelddadige incidenten in het station van Brugge. Hij liep verschillende verwondingen op. Alles begon met een sticker die de man probeerde te verwijderen. Dat bevestigt de Brugse politie.

Junior Verbeeke

De Israëliër woont in De Haan maar ging maandag met zijn dochter op bezoek in Brugge. Daar ging het rond 18.00 uur voor de eerste keer fout. “Een eerste melding ging over een schermutseling op het stationsplein”, aldus Lien Depoorter, woordvoerder van de Brugse politie. De man probeerde daar een sticker met een boodschap tegen Israël te verwijderen, maar kreeg het aan de stok met enkele jongeren. “We troffen toen enkel de vader en zijn dochter aan. Er werd een pv opgemaakt voor slagen en verwondingen”, zegt Depoorter.

Onder de indruk

De man werd aangevallen in het station van Brugge.© X

Het ging echter van kwaad naar erger. Een uurtje later kwam het in de stationshal opnieuw tot een confrontatie. Beelden tonen hoe de man aangevallen wordt en rake klappen krijgt van een jongeman. Of het om dezelfde persoon gaat als tijdens het eerste incident, is niet zeker. Zijn dochter maakte beelden als bewijs. Die gingen viraal en bereikten ondertussen zelfs Israël. “Ook die omstandigheden worden nu verder onderzocht door onze diensten. Het was uiteindelijk de spoorwegpolitie die daar een proces-verbaal heeft opgemaakt”, weet Depoorter. Mogelijk brengen de bewakingscamera’s in het station duidelijkheid over de grond van de zaak.

De man is fel onder de indruk van de feiten en blijkt even werkonbekwaam. Hij liep een gebroken kaak, enkele gekneusde ribben en schaafwonden op. Het incident werd alvast veroordeeld door Idit Rosenzwei, ambassadeur van Israël in België. “Wij verwachten dat de autoriteiten dit geweld in de krachtigst mogelijke bewoordingen zullen veroordelen”, schrijft ze op X, vroeger Twitter. “En we verwachten dat de politie deze man zal opsporen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer