Politie publiceert ‘most wanted’-lijst voor verdachten van Brusselse rellen

De federale politie heeft een lijst gepubliceerd met daarop negen mannen die gezocht worden voor de rellen van enkele weken geleden in Brussel.

lbo

De politie kon de voorbije weken al een aantal relschoppers identificeren. Zo werden er al 27 mensen worden opgepakt. Ook nog 14 anderen werden geïdentificeerd. Maar op 9 andere relschoppers kon de politie nog geen naam plakken. De politie probeert die relschoppers nu te identificeren met de hulp van het publiek. Op de website van de federale politie staat een ‘most wanted’-lijst met daarop foto’s van die negen verdachten. De foto’s zijn afkomstig van camerabeelden die gemaakt werden tijdens de rellen in Brussel.

“De politie heeft hen goed in beeld, maar tot op dit moment hebben we hen nog niet kunnen identificeren. Vandaar dat er op de website van de federale politie een oproep gelanceerd wordt naar de bevolking. Misschien kent iemand deze persoon of heeft iemand nuttige informatie”, vertelt Ine Van Wymersch van de federale politie aan VRT.

Een volledige beschrijving van de verdachten is te vinden op de website van de federale politie.

Drie keer rellen

In de maand november braken drie keer rellen uit in Brussel. Een eerste keer gebeurde dat na een gewonnen voetbalmatch van Marokko. Een tweede keer enkele dagen later nadat een rapper had opgeroepen tot rellen. Er vielen toen tientallen gewonden. Er was ook heel wat materiële schade aan auto’s en winkels. Eind november ontstonden er opnieuw rellen na een betoging tegen de slavenhandel in Libië.

“Indien u één of meerdere van deze relschoppers kent of herkent, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu”, klinkt het bij de federale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER