Greenyard Maaseik begint play-offs met overwinning

© Dick Demey

Greenyard Maaseik heeft zijn eerste opdracht in de play-offs volbracht. De regerende landskampioen versloeg Park-Ky Menen in eigen huis met 3-1. Dat grote concurrent Roeselare met dezelfde cijfers de duimen legde tegen Aalst, gaf de overwinning bij de Maaslanders wat extra smaak. Komende zaterdag trekt Maaseik naar Roeselare voor wat wel eens een heel belangrijke clasico zou kunnen worden.

Rob Kwanten

In een matig gevulde Steengoed Arena startte Maaseik sterk. In het midden scoorden Grozdanov en Tammemaa vlot in eerste tempo. Bij 20-16 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar dan stak Menen plots de neus aan het venster. De Beul blokte naar 20-18, Sinnesael hing op dezelfde manier de bordjes gelijk: 23-23. Beide teams kregen setballen, maar hielpen die regelmatig met een opslagmisser om zeep. Met een killblock op Cox zette Ver Eecke Menen op een verrassende 0-1-voorsprong.

Onder impuls van De Vries leken de West-Vlamingen in de tweede set op hun elan verder te gaan. De moeilijk af te stoppen De Vries maakte er 6-8 van. Maar dan zetten de Maaslanders de scheve situatie recht. In de tweede set vooral met dank aan heel wat fouten in het bezoekende kamp. In set drie vonden de Maaseikse aanvallers eindelijk hun draai. Vooral Jolan Cox was met zijn linkse voorhamer van goudwaarde.

In set vier zorgde Grozdanov met twee opeenvolgende aces voor de beslissende kloof: 11-7. Maan en Tammemaa, op maat bediend door star of the game Blankenau, bouwden de kloof verder uit naar een al bij al vlotte overwinning.

Setstanden: 29-31, 25-20, 25-20, 25-18.

Maaseik: Cox 23, Tammemaa 14, Maan 13, Blankenau 2, Baetens 9, Grozdanov 12. Libero: Dronkers 1. Kwamen in: Van Heyste.

Menen: Demirovic 14, Sinnesael 6, De Vries 17, Ver Eecke 15, De Beul 3, Folguera. Libero: Stuer 1. Kwamen in: Andriessen, Vandecaveye 4, Maddens, Andriessen 2, Bille.