“Liefste lijf, ik ben helemaal niet onzeker, omdat ik het gewoon ben naakte mensen in alle vormen te zien”

Elke week vertelt een vrouw openhartig over haar lichaam. Deze week is het aan Femke (35), eigenaresse van een persbureau, uit Antwerpen.

Sabine Peeters

Waarom neem je deel aan deze shoot?

“Ik merk vaak dat ik lichamen in alle maten en vormen heel normaal vind, terwijl dat voor anderen niet het geval is. Ik zie dat heel veel mensen worstelen met hun lichaam en

lichaamsbeeld en dat is jammer. Ik ben opgegroeid in de sauna van mijn ouders. Hun wellness in Aartselaar was mijn vertrouwde habitat. Ik ben dus niet anders gewoon dan naakte mensen in alle vormen, kleuren, leeftijden te zien. Wat maakt dat ik ook helemaal niet preuts of onzeker ben. Naaktheid is iets heel normaals voor mij en heeft niets met seksualiteit te maken. Die dingen staan los van elkaar. Jammer dat veel mensen een verkeerd beeld hebben van sauna’s. Ze denken dat je kijkt en keurt, maar dat is niet zo. Daar ben je echt niet mee bezig.”

Wat vind je mooi aan jouw lichaam?

“Ik heb goeie, lange benen en daar ben ik content mee. Ook mijn kont mag er wezen. Mijn borsten zijn klein maar enorm praktisch, vooral bij het shoppen of tijdens het sporten. Vroeger was ik een fervente zwemmer en spendeerde ik zo’n 2 à 3 uur per dag in het zwembad. Nu loop ik gemiddeld 35 km per week, zwem ik en doe ik aan circuittraining. Ik heb beweging echt nodig, zowel fysiek als mentaal. Er schuilt ook een enorm competitiebeest in mij en dat sijpelt door tot in mijn privéleven. Ik kan bijvoorbeeld op café mannen gerust beginnen uitdagen tot een potje armworstelen. I am one of the guys, blaas mensen, en vooral mannen, altijd een beetje omver. Dat heeft ook wel met mijn lengte te maken. Ik meet 1 meter 84 en dat is voor velen nogal imposant.”

Stoor je je aan jouw lengte?

“Goh, ik ben altijd groter dan doorsnee geweest, maar dat stoort me niet echt. Op de duur weet je ook dat je niet in elke winkel kunt shoppen. En toch slaag ik erin om telkens veel te veel kleren te kopen. Ook op concerten of evenementen is groot zijn een voordeel. Ik zie tenminste alles.”

Vind je het een probleem om onopgemaakt naar de winkel te gaan?

“Helemaal niet. Eigenlijk loop ik heel vaak zonder make-up rond, vooral in de zomer. Dan straalt mijn huid sowieso al. Ik denk ook niet dat ik het type ben om veel make-up te dragen, alhoewel ik het bij anderen wél heel mooi kan vinden. Plus, al die producten

aanbrengen is voor mij een enorme motorische uitdaging.” (lacht)

Hebben sociale media invloed op jouw zelfbeeld?

“Ik kan dat allemaal gemakkelijk doorprikken, dus nee, het heeft geen invloed op mijn lichaamsbeeld of hoe ik me voel. Ik ben van thuis uit zo gewend om veel verschillende

soorten lichamen rond me te hebben dat ik niet de nood voel om naar zogezegde perfectie te streven. Ik werk ook in de pr-wereld en weet dus perfect hoe foto’s tot stand komen en welke trucjes er gebruikt worden.”

Welke wijsheid zou je meegeven met de jongere versie van jezelf?

“Vertrouw erop dat alles er beter op wordt. Je wordt wijzer, vaardiger en mooier met de jaren. Daarnaast leer je uiterlijke kenmerken meer relativeren, je weet wat je waard bent. Had ik dat op mijn zestiende geweten, dan had ik veel comfortabeler in mijn vel gezeten.”

We vragen een lezeres de kleren van het lijf. Meedoen? Mail naar liefstelijf@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Aangeboden door onze partners

Meer over liefste lijf

Hoofdpunten

Keuze van de redactie