Een man met een zwaard loopt door een straat

14-jarige jongen komt om het leven na aanval door man met zwaard in buitenwijk van Londen

In de Britse hoofdstad Londen heeft een man met een zwaard verschillende mensen op straat aangevallen. Bij de aanval is een jongen van 14 jaar om het leven gekomen.

De aanval vond plaats in de buurt van het metrostation Hainault in het noordoosten van Londen. De verdachte, een man van 36 jaar, reed met zijn auto in op een huis en stapte uit met een zwaard in de hand. Hij stak 2 agenten en verschillende mensen op straat neer.Ā 

Deze namiddag raakte bekend dat 1 van de slachtoffers, een jongen van 14 jaar, aan zijn verwondingen is bezweken. Vier mensen, onder wie de 2 agenten, zijn met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De 36-jarige verdachte is opgepakt. De politie gaat niet uit van een terreuraanval en zegt dat alles erop wijst dat de man alleen handelde. Over zijn motief is niets bekend.

Het metrostation en verschillende straten zijn afgesloten voor onderzoek, maar naar andere verdachten wordt niet gezocht.

CORRECTIE - Eerder werd in Britse media gemeld dat het dodelijk slachtoffer 13 jaar oud was. Intussen werd dat nieuws gecorrigeerd. Het gaat om een jongen van 14 jaar oud.

Bekijk: Een man gewapend met een zwaard loopt rond op straat en verwondt meerdere mensen, 1 persoon komt om

Videospeler inladen...

Meest gelezen