© ludwig van gelder

Tweelingbroers Robert en René (90) al heel hun leven samen: “We zijn zelfs op dezelfde dag getrouwd”

Robert en René Dillen vieren deze week hun negentigste verjaardag. De eeneiige tweeling is in Hove erg bekend, want ze werkten allebei jarenlang in de gemeentelijke basisschool. Ook hun pensioen en hun huwelijk vierden de broers op dezelfde dag. “We hebben nog steeds veel steun aan elkaar.”

Ludwig Van Gelder

Robert en René groeiden op in Berlaar, maar kwamen na hun studies al vlug als onderwijzer in de Albrecht Rodenbachschool terecht. Van 1980 tot 1990 was Robert er ook directeur. “Onze leerlingen konden ons nog net uit elkaar houden, maar voor hun ouders was dat al een stuk moeilijker. Soms vroegen ze: is het die van de Geelhandlaan of die van de Salvialei?”, zegt Robert. “Maar het was een prachtige tijd.”

Van een strenge aanpak van de leerlingen moesten Robert en René niet weten. “Als ze onderling al een keer aan het ruziemaken waren, vroeg ik ze: ben je soms kwaad op de directeur? En dan schoten ze in de lach.” Robert was tien jaar lang ook ‘de baas’ van René. “Ja, veel mee afgezien”, knipoogt René. Voor Robert was het makkelijk. “Als ik er een keer niet was, kon ik het met een gerust gemoed aan hem overlaten. We zijn heel ons leven lang elkaars steun geweest.”

© Ludwig Van Gelder

René en Robert zien er allebei nog stralend uit. “Ja, we mogen niet klagen. Ik ga nog geregeld tennissen. En soms win ik ook”, zegt René. “Ja, tegen madammekes van zeventig”, grapt Robert.

Robert en René gingen op dezelfde dag met pensioen en ze huwden ook op dezelfde dag. René is al een tijdje weduwnaar. “Maar hij komt geregeld bij ons langs. Hij heeft zijn klankbord verloren, dus komt hij bij mij thuis een babbel doen”, zegt Robert. Robert heeft zes kinderen, zeventien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Woensdag werden de jarigen gevierd in het dienstencentrum Ten Hove. “We komen hier geregeld iets eten. En we komen hier ook geregeld al leerlingen van vroeger tegen.”