In de voorruit op de eerste verdieping is duidelijk de inslag van de steen te zien.
BRON: Glenn Meuris

Steen door voorruit van Limburgse bus gegooid op Franse snelweg: "Dit had veel erger kunnen aflopen"

Eind vorige week kreeg buschauffeur Glenn Meuris op een Franse autosnelweg een steen door de ruit van zijn dubbeldekkerbus. Dat leidde tot paniek, maar er vielen geen slachtoffers. "Als die steen mij geraakt had, waren we zeker met de bus gecrasht", zegt Meuris. Zowel hijzelf als zijn passagiers waren erg onder de indruk van wat er was gebeurd. 

Op het moment van het incident was Meuris met zijn bus en passagiers van het Spaanse Salou op weg naar huis. Het was op de A9 autosnelweg in Frankrijk, in de buurt van een brug, dat hij de passagiers op de bovenverdieping plots hoorde schreeuwen. Een steen was door de voorruit in de bus gegooid, rakelings langs een passagier die lag te slapen.

Sommige passagiers werden geraakt door glasscherven, maar niemand raakte gewond. Meuris voelde ook dat hij op dat moment minder greep had op de bus, maar slaagde erin een noodstop te maken. 

Als de steen mij geraakt had, was ik de controle over de bus kwijtgeraakt en waren we met 51 personen aan boord gecrasht

Buschauffeur Glenn Meuris

"Met het nieuws van de truckchauffeur die aan zijn hoofd geraakt werd door een riooldeksel, ben ik erg geschrokken", zegt Meuris. "Als de steen mij geraakt had, was ik de controle over de bus kwijtgeraakt en waren we met 51 personen aan boord gecrasht."

"Gelukkig werden we na het incident goed opgevangen door de politie en naar een parking langs de autosnelweg geleid", zegt hij. "Daar stonden nog meer auto's en bussen, aan weerzijde van de autosnelweg, die blijkbaar hetzelfde hadden meegemaakt. Ik zag dat bij een auto de voorruit zelfs helemaal aan diggelen was geslagen." 

Maandag opnieuw naar Spanje

"Nadat onze voorruit hersteld was, heb ik mijn Nederlandse passagiers toch nog terug naar huis kunnen brengen, naar Maarheeze in Nederland", gaat Meuris verder. "Dat gebeurde in mineur. Iedereen was erg onder de indruk van wat er was gebeurd. Ik ben nu al 13 jaar buschauffeur en rij 2 keer per week naar Spanje, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Toch vertrek ik maandag opnieuw naar Spanje, al zal het moeilijk worden als ik de plaats passeer waar alles gebeurde."

Maandag vertrekt buschauffeur Glenn Meuris toch opnieuw naar Spanje.
BRON: Glenn Meuris

Meest gelezen