© EPA-EFE

Mertens botst op sublieme doelman van Inter: Napoli is maximum kwijt

Het heeft negen wedstrijden geduurd, maar Napoli is haar maximum van de punten in de Serie A kwijtgeraakt. Boosdoener van dienst was Internazionale, de nummer twee in de Italiaanse competitie. De absolute topmatch van speeldag 9 eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, al miste Mertens in de slotfase nog dé kans op de 1-0. Napoli stuitte de hele wedstrijd op een sublieme Samir Handanovic. Juventus kan morgen profiteren: als het wint van Udinese komt de Italiaanse landskampioen op drie punten van Napoli en één van Inter.

svar

Napoli nam de touwtjes voor eigen publiek stevig in handen, maar het vizier van het voorlopig uitstekende aanvalstrio José Callejon, Dries Mertens en Lorenzo Insigne stond in de eerste helft niet op scherp. Meteen na de pauze kreeg Inter een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, Raul Albiol bracht redding op de lijn. Napoli vond maar sporadisch het gaatje en moest wachten tot de slotfase om kansen te creëren. Mertens, die de match volmaakte, miste de grootste kans in de 89ste minuut.