Drugs

Drie havenmedewerkers betrapt bij uithaling cocaïne in Antwerpse haven

Themabeeld.© BELGA

Op de MPET-terminal in de Antwerpse haven zijn maandagavond drie verdachten betrapt bij een uithaling van een partij cocaïne. Ze zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.

Joris van der Aa, Jarit Taelman en Sacha Van Wiele

Rond 21 uur werden een aantal verdachte personen gezien tussen de containers. Toen de veiligheidsdiensten ter plaatse kwamen, probeerden ze te vluchten. Een deel van de partij cocaïne die moest worden uitgehaald, stond nog op de kaai. “Het gaat om ongeveer 280 kilo cocaïne”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Twee chauffeurs van shuttlebussen, die havenarbeiders vervoeren op de kaai, werden ter plaatse ingerekend. De derde verdachte is een 19-jarige bewakingsagent, die in zijn dienstwagen wegvluchtte. Hij is zichzelf later gaan aangeven op het hoofdkwartier van de politiezone Antwerpen in Berchem.

Maandagavond zouden de shuttlebussen een aantal uithalers de kaai op gesmokkeld hebben, met medewerking van de bewakingsagent. Dat chauffeurs van shuttlebussen in grote drugsdossiers opduiken, is uitzonderlijk, maar niet helemaal verrassend. Als chauffeurs rijden ze de kaaien op en af om havenarbeiders naar hun werkplek te brengen, of om werkvolk van hun werkplek naar de refter te brengen.