vrijdag 16 november 2018 - Auto & Motor
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Michelangelo Amendola in Dubai. “Ik kan tekenen in de Britse F3, als ik het budget vind.”  HBVL

Autosport MRF Challenge in Dubai

Michelangelo Amendola begint aan winterseizoen in Dubai

“Niet naar huis zonder zege”

Genkenaar Michelangelo Amendola (17) begint vandaag in Dubai aan zijn tweede seizoen in de MRF Challenge, zeg maar de Indiase Formule 3. Hij is de enige Limburger die de voorbije drie jaar probeerde een carrière uit te bouwen in de eenzitterij. “Ik keer niet naar huis zonder dat ik iets gewonnen heb.”

Marc Cornelissen

Ondanks de successen van Max Verstappen en Stoffel Vandoorne zijn er maar weinig Limburgers die zich aan een carrière in de formule-racerij wagen. De laatste tien jaar waren ze slechts met vier: Verstappen zelf, de broers Laurens en Dries Vanthoor (ondertussen in de GT-racerij) en Michelangelo Amendola. Een jaar geleden liet de 17-jarige Genkenaar de karting achter zich, nu staat hij voor zijn tweede seizoen in de MRF.

“Twaalf maanden geleden stond ik voor een leerjaar, ik deed mee om ervaring op te doen”, zegt Amendola. “Maar nu ga ik resoluut voor de titel. Ik kom niet naar huis zonder iets gewonnen te hebben. Ik moet er absoluut iets van maken. Ik kom goed voorbereid aan de start. Omdat ik negen maanden stilgestaan had - om financiële redenen - heb ik een race om het Deense F4-kampioenschap meegepikt. Veel roest zat er niet op, want in de eerste training was ik een seconde sneller dan de Denen. (lacht) Ik denk dat de woede van negen maanden stilzitten er toen uitgekomen is. Op racedag sloeg alles tegen, maar ik heb in Denemarken duidelijk bewezen dat ik niet vergeten ben hoe je moet rijden. Als je dat hebt, dan heb je het. Ik heb ook veel op de simulator getraind en ben mentaal en fysiek klaar. Het zal nodig zijn om scherp te staan, want we werken vijf races af in twee dagen.”

 HBvL

De MRF Challenge is een winterkampioenschap. De Cosworthmotoren van 250pk leveren in een F3-chassis van 500 kilogram een topsnelheid van 260 km/u op. De chassis, de motoren en de banden zijn identiek, alle wagens worden klaargestoomd door een centrale preparateur. Eerlijker kan moeilijk.

“We kregen allemaal een wagen toegewezen. De mijne is die waarmee Felipe Drugovich vorig jaar de titel pakte. Dat kan niet slecht zijn. We krijgen ook een ingenieur en een mecanicien, en ik mag met dezelfde als vorig jaar werken. Die kennen mijn rijstijl dus al.”

Team van Kimi Raikkonen

Dit kampioenschap wordt belangrijk voor de toekomst van Amendola. Aan de titel hangt 25.000 euro prijzengeld vast. Dat zou van pas komen voor het vervolg van zijn carrière. Amendola weet al hoe dat vervolg er bij voorkeur uitziet.

Kimi Raikkonen. Photo News

“Ik ben vorige week gevraagd om te komen testen met Double R Racing, een F3-team dat opgericht is door Kimi Raikkonen en zijn manager Steve Robertson. Het was mijn eerste ervaring op Francorchamps, maar het ging heel erg goed. Eau Rouge was pure adrenaline. Mijn tijden zouden op een racedag goed geweest zijn voor de pole en het team was heel tevreden. Ik heb ook de ogen van anderen naar me toegetrokken. Ik ben honderd procent zeker dat ik bij Double R kan tekenen voor de Britse F3, maar ik moet het geld en de sponsors vinden. Dat prijzengeld van de MRF zou een mooi startbudget zijn.”

Amendola werkt sinds zijn 15de op leercontract in de bandencentrale van vader Carmelo. “Ik wil zo mijn diploma halen. Dat is plan B voor mijn carrière. Maar als ik de keuze heb, gaat mijn sport natuurlijk boven alles.” (mc)

Kalender MRF: (3 meetings van 5 races): 16-17 november: Dubai (VAE), 7-8 december: Sahkhir (Bah), 9-10 februari: Chennai (Ind).

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws