© RR / CCO

Autobestuurder (45) zonder rijbewijs die twee wielertoeristen doodreed, moet nog zeker een maand in de gevangenis blijven

Gent -

De 45-jarige automobilist Bjorn B., die eind februari op een groep wielertoeristen inreed, blijft een maand langer in de gevangenis. Dat heeft de raadkamer deze week beslist. Twee 45-jarige mannen uit Lochristi lieten bij het ongeval het leven.

Simon Dekaezemaker

Eind februari kroop Bjorn B. op een zondagochtend compleet dronken achter het stuur van zijn Opel Astra. Uit onderzoek bleek dat de man bijna 3 promille in zijn bloed had, wat overeenkomt met om en bij de veertien glazen bier. B. had toen ook geen geldig rijbewijs in zijn bezit.

LEES OOK. Vriendin van man die twee wielervrienden doodreed, getuigt: “Als Bjorn drinkt, zit de duivel in hem”

In de Pantserschipstraat in Gent reed de man aan hoge snelheid een groepje wielervrienden aan. Twee van hen overleefden de klap niet. Het ging om brandweerman Steven De Laender (45) en Joris Rogiers (45), uit Lochristi. De drie andere fietsers overleefden de zware crash ternauwernood.

LEES OOK. “Er liggen twee mensen dood naast mijn auto”: dit telefoontje pleegde bestuurder vijf minuten nadat hij dodelijk ongeval veroorzaakte

B. werd daarop aangehouden voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen en voor rijden zonder rijbewijs. B. werd al twee keer veroordeeld voor rijden onder invloed en daarnaast zijn er nog twee bijkomende veroordelingen voor verkeersinbreuken.

LEES OOK. Man (45) die twee wielertoeristen doodreed, is alcoholverslaafde binnenschipper: “Hij had mij beloofd niet meer in zijn auto te stappen”

Sinds zijn aanhouding zit Bjorn B. in voorhechtenis in de gevangenis. De raadkamer in Gent besliste deze week om zijn aanhouding met een maand te verlengen. Het parket van Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar de feiten en dat loopt nog steeds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER